x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc şi Oprea, plângere penală din cauza pensiilor militare

Boc şi Oprea, plângere penală din cauza pensiilor militare

25 Ian 2011   •   14:11
Boc şi Oprea, plângere penală din cauza pensiilor militare

Deputatul PNL Diana Tuşa a formulat azi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva lui Emil Boc şi Gabriel Oprea, acuzaţi că au săvârşit infracţiunea de prezentare, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului cu privire la pensiile militare, invocând discursul lui Emil Boc din plenul Parlamentului.

Plângerea penala este formulată "pentru săvârşirea infracţiunii de prezentare, cu rea-credinţă, de date inaxacte Parlamentului cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, faptă săvârşită în calitate de membru al Guvernului, în exerciţiul funcţiunii, infracţiune prevăzută şi pedepsită de art. 8, alin. 1, lit. b din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială".

În cadrul plângerii penale, Diana Tuşa invocă faptul că în şedinţa plenului reunit din 7 iunie 2010, Emil Boc a prezentat "cu rea-credinţă date inexacte ce vizau proiectul de lege asupra căruia Guvernul urma să-şi angajeze răspunderea, date care au determinat adoptarea actului normativ", referindu-se la Legea 119/2010. Drept dovadă, deputatul PNL citează din discursul de la acea dată a premierului, în care Emil Boc a asigurat că "în cazul pensiilor militare, din recalcularea lor pe baza procedurii prevăzute de această lege, pensiile care sunt până în 3000 de lei vechi, nu vor fi afectate în urma recalculării".

Citeste plângerea penala

×