x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc spulberă speranţele bugetarilor

Boc spulberă speranţele bugetarilor

01 Aug 2011   •   18:24
Boc spulberă speranţele bugetarilor

Premierul Emil Boc a risipit sperantele bugetarilor cu privire la eventualele cresteri salariale de la 1 octombrie 2011.

Premierul a declarat, la TVR, ca abia in 2012 se va discuta despre recuperarea taierilor salariale efenctuate in 2010. "Mesaj meu este foarte clar: precautie, moderatie sI echilibru!', a declarat Boc, dupa care a citit din scrisoarea de intentie cu FMI., in care se arata ca majorarile salariale din 2012 vor fi conditionate de alte reduceri de personal.

"Scenariul de baza pe care lucreaza Guvernul este urmatorul: in ianuarie 2012 sa incepem recuperarile salariale. Cate procente sI in ce luni, vom decide in cursul anului 2012', a aratat Boc. "Guvernul nu are voie sa cada in nicio patima electorala', a mai spus Emil Boc.

In privinta declaratiilor lui Pambuccian, Boc a spus ca insusi liderul minoritatilor a cerut sa fie stransa punga bugetara.
"Pambuccian a venit la sfarsitul sedintei sI a subliniat, extrem de sanatos, ca trebuie sa fim foarte precauti. Mesajul este de preventie. Atentie, nu este timpul sa ne jucam cu populisme! Ce s-ar fi intamplat cu aceasta tara daca luam masurile lui Ponta sI Antonescu? Romania era azi in incapacitate de plata", a mai spus Boc.

Boc promite management privat pentru companiile de stat
Premierul Emil Boc a declarat, la TVR, ca anul viitor vor fi selectat managementul privat pentru campnaiile de stat. "Vrem sa ne asiguram ca aceste companii nu mai lucreaza pe pierdere de la 1 ianuarie. De exemplu, CFR Calatori are niste datorii pentru ca nu i-au platit pe cei la la CFR Intfrastructura. Cu acordul Uniunii Europene, noi dam bani la calatori, prin subventii, calatorii dau la CFR. Conditia UE este ca de la 1 ianuarie sa nu mai produca arierate. Solutia este managementul privat. In acest moment sunt selectanti consultantii care sa selecteze managementul privat. Selectia manegerilor se va produce anul viitor, chiar in an electoral', a explicat Boc.
"S-a inceput selectarea consultantilor pentru alegerea managementului privat. O echipa independenta de specialisti va accepta sau va respinge pe cei care vor face parte din consiliile de administratie. Clientii politici vor trebui sa inteleaga: a la guerre comme a la guerre', a mai spus Boc

×