x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Borbely: Nu e niciun fel de problemă ca UDMR să dea premierul

Borbely: Nu e niciun fel de problemă ca UDMR să dea premierul

18 Feb 2011   •   12:59
Borbely: Nu e niciun fel de problemă ca UDMR să dea premierul
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National
152563-.jpgVicepreşedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea nu ar avea "niciun fel de problemă" în a desemna din rândurile sale un candidat de premier, chiar dacă Uniunea nu cere în acest moment o schimbare de prim-ministru.

Borbely a spus, răspunzând unei întrebări, că UDMR nu ar avea niciun fel de problemă în a desemna un candidat de premier din rândurile formaţiunii, dacă preşedintele Traian Băsescu ar cere acest lucru, informează Mediafax.

"Nu e niciun fel de problemă. Anul trecut, când au fost schimbări de miniştri şi au fost vreo şase miniştri schimbaţi, nu s-a pus problema schimbării miniştrilor UDMR. Eu cred că pentru că şi-au făcut treaba şi nu au fost probleme în activitatea lor. Nu e niciun fel de problemă, dacă se impune şi discutăm acest lucru în coaliţie, avem oameni capabili care să fie şi prim-miniştri", a spus Borbely, care a refuzat să dea nume şi nu a dorit să răspundă la întrebarea dacă el s-ar vedea în postura de premier.

Borbely a declarat că actualul Guvern este unul "de sacrificiu", pentru că anul trecut a trebuit să ia măsuri dureroase pentru cetăţeni.

El a subliniat că Uniunea nu cere în acest moment într-o schimbare de prim-ministru, aceasta fiind problema PDL. Dacă democrat-liberalii vor cere o schimbare de premier, problema va trebui discutată în coaliţie, a arătat Borbely.

"Noi am avut unele puncte de vedere diferite, dar până la urmă am acceptat să ducem la bun sfârşit memorandumul cu FMI. E un guvern de sacrificiu pentru că a luat aceste măsuri. Suntem în perioada în care am finalizat memorandumul cu FMI, vom avea un memorandum mult mai larg şi flexibil, ceea ce înseamnă că au încredere că va fi, în sfârşit, o mică creştere economică, aşa cum a fost în trimestrul patru. În acest moment e problema colegilor din PDL, noi nu cerem o schimbare de prim-ministru. PDL dacă o discută şi o cere, va trebui să venim şi să o discutăm în coaliţie", a mai spus vicepreşedintele executiv al UDMR.

×