x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Buzaul se ineaca, Mocanu se plimba

Buzaul se ineaca, Mocanu se plimba

12 Mai 2005   •   00:00

In timp ce apele au devastat judetul Buzau si au rupt podul de la Maracineni, presedintele Consiliului Judetean, Victor Mocanu (PD), se plimba prin Sicilia impreuna cu sotia, Rodica, si cu viceprimarul municipiului Buzau, Constantin Ionescu.

BUZAU. Mocanu, mai interesat de Italia decat de inundatii
Mocanu, celebru pentru limuzina Audi A6 de 60.000 de euro, pe care a achizitionat-o din bani publici chiar la inceputul mandatului, si-a luat consoarta, care a cerut concediu de la Directia Generala de Finante Publice Buzau, si au plecat la Palermo de duminica trecuta, urmand sa se intoarca abia maine. Si aceasta in conditiile in care premierul Tariceanu, prezent ieri la Buzau a laudat autoritatile locale, "care s-au mobilizat foarte bine".Viceprimarul Ionescu ne-a povestit ca au fost invitati de reprezentantii regiunii Sicilia, care este infratita cu Regiunea de dezvoltare Sud-Est din Romania, din care face parte si judetul Buzau. Ionescu a spus ca toate cheltuielile, inclusiv biletele de avion, au fost achitate de gazde, ca mai sunt invitati demnitari si din alte judete si ca excursia are ca scop schimbul de experienta pe proiecte PHARE. "Ne-au dus sa vedem mai multe proiecte, in Palermo, Marsala si Catania", a povestit Ionescu pe unde i-au plimbat gazdele pe romanii dornici sa cunoasca tainele succesului in programele PHARE. Dar de inundatii au auzit? Au auzit, dar nu puteau sa se intoarca, pentru ca au bilete de avion rezervate abia pentru maine. De la presedintele Consiliului Judetean, Victor Mocanu nu am putut afla decat cum suna in limba italiana mesageria vocala a telefonului sau mobil.

"CE ERA SA FACA?". Desi seful lor lipseste de o saptamana, taman in momentul cel mai critic al crizei inundatiilor, colegii din Consiliul Judetean sar sa-l apere. "Pai, ce era sa faca aici? Ori cu el, ori fara el, tot aia se intampla. Am luat noi toate masurile", ne-a declarat vicepresedintele CJ Buzau, Ioan Mateesescu. Desi a sustinut ca a Mocanu i-a sunat zi de zi sa afle ce se mai intampla in judet, Mateesescu nu si-a intrebat seful ce cauta in Sicilia. "Nu stiu ce face acolo. E cu niste oameni de afaceri, dar stiu ca nu s-a platit nimic din bani publici", a mai spus Meteesescu. Nici liderul PD Buzau, Cezar Preda, nu stia mai multe despre aceasta deplasare. "Cred ca e o suprapunere nefericita pe un program mai vechi. Dumnealui va trebui sa spuna de ce a ales sa fie acolo. Astazi au fost in judet si premierul, si ministrul de Interne, si prefectul, si vicepresedintele Consiliului Judetean. Dansul a fost singurul absent, fiind plecat", ne-a declarat Preda. Intrebat cum apreciaza absenta lui Mocanu, Preda ne-a spus ca, din punctul sau de vedere, este "o lipsa de la apel". "Parerea mea e ca situatia e una dramatica in Buzau si e necesara prezenta tuturor acolo. Nu pot sa spun ce as fi facut eu sau ce ar fi trebuit sa faca dumnealui, insa la sfarsitul acestei situatii oricum se va trage o linie dreapta si se va vedea fiecare ce rol a avut in aducerea judetului la normal", a avertizat Preda. (Monica Iordache, Gabriela Antoniu, Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic buzău mocanu