x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Calendarul alegerilor, “bătut în cuie” până la noi ordine

Calendarul alegerilor, “bătut în cuie” până la noi ordine

de Ion Alexandru1    |    21 Iul 2020   •   20:10
Calendarul alegerilor, “bătut în cuie” până la noi ordine
Sursa foto: Victor Stroe

Conform Autorității Electorale Permanente (AEP), calendarul electoral aferent alegerilor locale de anul acesta este unul “bătut în cuie”, însă, pe surse, liderii politici nu exclud ca în funcție de evoluția situației epidemiologice să modifice această strategie.
Astfel, începând de ieri, partidele politice, organizațiile electorale ale minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți pot strânge semnăturile pentru listele de candidați la consiliile locale municipale, orășenești, comunale sau județene, pentru candidații la funcția de primar și pentru cei care doresc să candideze la funcția de președinte de consiliu județean. Perioada de înregistrare a alianțelor politice și electorale la Biroul Electoral Central este cuprinsă între 7 și 11 august, iar depunerea candidaturilor se va putea face între 7 și 18 august 2020. 
Campania Electorală va începe, conform acestui calendar, în data de 28 august și se va încheia la 26 septembrie, ora 7:00, urmând ca, pe 27 septembrie, să aibă loc scrutinul. 
Însă acest calendar se poate modifica. Guvernul liberal ia în calcul ca, în cazul în care în 24 de ore, se înregistrează între 1.000 și 1.500 de noi infectări cu COVID-19, lucrurile să rămână în acești parametri. Dar, dacă numărul infectărilor zilnice depășește cifra de 1.500, atunci se poate propune amânarea alegerilor locale. O decizie în acest sens urmează să fie luată de Executiv la începutul lunii viitoare, conform surselor citate. 

 

×