Deputaţii au dezbătut în această seară moţiunea simplă iniţiată de PSD+PC, intitulată "Şeitan, un tsunami PDL care înghite salariile, pensiile şi locurile de muncă ale românilor", urmând ca votul să fie dat mâine, odată cu votul pe moţiunea împotriva ministrului Sănătăţii Cseke Attila, iniţiată de PNL.
Textul moţiunii a fost citit de deputatul PSD Ioan Cindrea, care l-a acuzat pe ministrul Muncii că a adus prejudicii financiare şi morale bugetarilor, pensionarilor, şomerilor şi copiilor care primesc alocaţii de stat şi a criticat aplicarea Legii salarizării, care a dus la reducerea veniturilor bugetarilor. Moţiunea condiţionează rămânerea ministrului Şeitan în Guvern de îndeplinirea unor măsuri de politică socială, precum rectificarea bugetului de şomaj pentru acordarea de fonduri pentru recalificarea şomerilor, organizarea de dezbateri publice privind intenţia Guvernului de a diferenţia alocaţiile pentru copii, depunerea de eforturi pentru crearea locurilor de muncă şi organizarea unui dialog social pe tema legii pensiilor.
În replică, ministrul Mihail Şeitan a declarat că acuzaţiile opoziţiei sunt nefondate şI că pe parlamentari îi deranjează "eliminarea favoritismelor". Şeitan a pus Legea salarizării unice în sarcina PSD, care deţinea Ministerul Muncii atunci când a fost elaborat proiectul, şi a declarat că stabilirea punctului de pensie la 45% ar conduce la creşterea deficitului bugetar de la 1,6% din PIB în 2011 la circa 6% în 2025 şi 12% în 2045. "Situaţia este imposibil de susţinut financiar pentru orice ţară din Europa" , a spus Mihai Şeitan. În concluzie, Şeitan a arătat că numai în 2010 menţinerea punctului de pensie la 45% din salariul mediu ar avea "efecte adverse devastatoare", deficitul mărindu-se de la 7 miliarde la 12 miliarde de lei. În timpul dezbaterilor, sala de plen era aproape goală, preşedintele de şedinţă, pedelistul Ioan Oltean, propunându-le colegilor săi să amâne votul pentru a doua zi, când poate vor fi mai mulţi în sală.