x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CANTACUZINO devine INSTITUŢIE DE INTERES STRATEGIC şi primeşte 10 milioane de euro

CANTACUZINO devine INSTITUŢIE DE INTERES STRATEGIC şi primeşte 10 milioane de euro

24 Iun 2015   •   14:01
CANTACUZINO devine INSTITUŢIE DE INTERES STRATEGIC şi primeşte 10 milioane de euro
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Guvernul a discutat  şi avizat, în şedinţa de miercuri, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri în domeniul cercetării-dezvoltării şi inovării în vederea asigurării protecţiei intereselor esenţiale ale siguranţei stării de sănătate a populaţiei.

Este vorba despre ordonanţa de urgenţă referitoare la Institutul Cantacuzino, despre care vorbea marţi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. El anunţa că pe agenda şedinţei de Guvern se vor afla ordonanţa de urgenţă pentru reorganizarea Institutului Cantacuzino, dar şi o hotărâre care prevede acordarea statutului de instituţie publică de interes naţional.

CITEŞTE ŞI:
Premierul Victor Ponta vrea să şteargă datoriile Institutului Cantacuzino

"Este vorba de acordarea unui statut de instituţie publică de interes naţional Institutului Cantacuzino şi de acordare a unui buget de 10 milioane de euro care sunt necesari şi suficienţi pentru acoperirea datoriilor Institutului către stat, către furnizorii privaţi şi, de asemenea, pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul anului 2015, urmând ca din 2016 să intre pe buget normal acordat unei instituţii publice", explica ministrul.

Potrivit unor surse, în şedinţa de miercuri va fi dezbătută doar ordonanţa de urgenţă, în vreme ce hotărârea privind acordarea statutului de instituţie publică de interes naţional Institutului Cantacuzino va intra în discuţia Executivului săptămâna viitoare.

De asemenea, în şedinţa de miercuri, Guvernul va dezbate un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea deblocării şi accelerării procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist.

×
Subiecte în articol: Institutul Cantacuzino