x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, despre rolul capelei din Parlament ca spațiu de liniște și refugiu

Ciolacu, despre rolul capelei din Parlament ca spațiu de liniște și refugiu

de Redacția Jurnalul    |    25 Mar 2024   •   19:29
Ciolacu, despre rolul capelei din Parlament ca spațiu de liniște și refugiu
Sursa foto: gov.ro

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale, spune premierul Marcel Ciolacu.

„Am deosebita onoare să particip astăzi la un moment istoric marcat de binecuvântarea capelei ortodoxe din Parlamentului României de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a cărui dăruire, tenacitate și energie neobosită în realizarea binelui comun m-a inspirat întotdeauna și mi-a conferit privilegiul unei colaborări sincere și temeinice în beneficul întregii societăți românești. La acest moment cu profunde semnificații spirituale, îl felicit pe colegul și prietenul meu Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților, pentru inițiativa de înființare a acestei capele ortodoxe în forul legislativ suprem al țării. Această capelă reprezintă atât un loc de închinare și reflecție pentru cei care activează în Parlamentul României, cât și un simbol al valorilor noastre naționale”, spune Marcel Ciolacu.

El apreciază că, „într-o lume în care credințele și valorile tradiționale sunt adesea trecute în plan secund, această capelă este mărturia rolului crucial pe care spiritualitatea îl are în viața noastră cotidiană”.

„În final, această capelă nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale. Sper că acest spațiu sacru îi va inspira și îi va întări pe toți cei care îi trec pragul, aducând lumină și înțelepciune în călătoria noastră comună spre binele întregii societăți. Așa să ne ajute Dumnezeu”, încheie premierul.

Capela ortodoxă amenajată în Camera Deputaților a fost inaugurată luni. La eveniment au participat Patriarhul BOR, Daniel, precum și președinții celor două camere ale Parlamentului, Nicolae Ciucă și Alfred Simonis.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu capela ortodoxă