x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Carmen Iohannis s-a învoit de la școală pentru a merge în SUA cu Klaus Iohannis

Carmen Iohannis s-a învoit de la școală pentru a merge în SUA cu Klaus Iohannis

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2023   •   12:45
Carmen Iohannis s-a învoit de la școală pentru a merge în SUA cu Klaus Iohannis
Sursa foto: Hepta

Carmen Iohannis s-a învoit de la școală pentru a merge în SUA cu președintele Klaus Iohannis la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) care se va desfăşura la New York în perioada 18-22 septembrie 2023.

Colegii lui Carmen Iohannis de la din Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Sibiu îi ţin locul.

„Doamna profesor Carmen Iohannis, din informaţiile pe care le am de la conducerea Colegiului Naţional “Gheorghe Lazăr”, a depus cerere de învoire colegială, pentru zilele de marţi şi miercuri, pe motivul că este plecată în Statele Unite. Cursurile sunt ţinute de colegii din catedră”, a declarat reprezentantul IŞJ Sibiu, Constantin Dincă, pentru Ora de Sibiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat de la Sibiu spre New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU. 

Și de această dată, Administrația Prezidențială a închiriat un avion de tip Bombardier Global 6000 care poate transporta maximum 13 pasageri, potrivit Boarding Pass

Pentru confortul pasagerilor, scaunele din acest avion pot fi convertite în trei paturi de o singură persoană și un pat dublu. 

Durata zborului care va fi operat fără escală a fost de aproximativ 8 ore și 40 de minute. 

Preşedintele Klaus Iohannis va conduce, în perioada 18-22 septembrie, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care se va desfăşura la New York, Statele Unite ale Americii, transmite Administraţia Prezidenţială.

Programul vizitei va mai include, printre altele, participarea la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, prilej cu care Președintele Klaus Iohannis va susține intervenția națională în cadrul Dialogului Liderilor cu tema „Unitate și solidaritate: întărirea sistemului multilateral pentru sprijin consolidat, cooperare, follow-up şi revizuire”.

De asemenea, Președintele României va fi invitat de onoare la dezbaterea organizată de prestigioasa Universitate Columbia din New York, în cadrul evenimentului World Leaders Forum, cu tema ,,Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra securității la Marea Neagră”.

În marja participării la segmentul la nivel al Adunării Generale a ONU, Președintele Klaus Iohannis va avea și o serie de întrevederi bilaterale și va participa la evenimentele formale consacrate, incluse în programul fiecărui segment de nivel înalt al Adunării Generale a ONU.

×