x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul Hayssam - Rus si Talpes se razboiesc in declaratii

Cazul Hayssam - Rus si Talpes se razboiesc in declaratii

26 Mai 2005   •   00:00

Fostul ministru al Internelor, Ioan Rus, l-a contrazis ieri pe Ioan Talpes in cazul declaratiilor acestuia privind neconfirmarea de catre MI a unor suspiciuni legate de omul de afaceri sirian Omar Hayssam.

Rus a declarat ca ministerul sau a trimis in 2002 o adresa catre CSAT si catre Talpes, care cuprindea informari privind unele "suspiciuni" legate de actrivitatile ilegale ale lui Omar Hayssam. "Noi am trimis catre CSAT si catre domnul Talpes, personal, o adresa in care informam asupra unor suspiciuni, legate de activitati ilegale, iar pe acel tabel se afla si Omar Hayssam", a declarat fostul ministru de Interne.

REPLICA. Talpes a confirmat ca a primit, cand era consilier prezidential, "multe informari" de la SRI si SIE, care se refereau nu numai la Hayssam, ci la o serie de cetateni arabi banuiti a fi implicati in infractiuni economice si terorism. Fostul sef al cancelariei prezidentiale se disculpa, aratand ca a trimis toate aceste sesizari tocmai la ministerul pastorit de Rus. "Surprinzator, pentru unele dintre acestea, din partea ministerului am primit acelasi raspuns - informatiile respective nu se confirma", afirma Talpes. El a mai precizat ca, desi luni seara a fost la Cotroceni, nu a solicitat nici o functie si nici nu i s-a propus. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic