x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul Ridzi, un obstacol în calea aderării la Schengen

Cazul Ridzi, un obstacol în calea aderării la Schengen

05 Ian 2011   •   15:38

Cazul Ridzi a creat un mare deserviciu României în procesul de aderare a României la Spaţiul Schengen şi este nevoie de un aviz favorabil în alte dosare, la începutul sesiunii parlamentare, a declarat, astăzi, la Guvern, preşedintele Traian Băsescu.

"Cazul Ridzi a creat un mare deserviciu, atât ei, cât şi României, nu a fost de natură să ajute. Sper ca alte dosare să obţină un aviz favorabil la începutul sesiunii parlamentare", a spus Băsescu, potrivit Mediafax.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în urmă cu două săptămâni, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale.

Anterior, premierul Emil Boc declara că le-a comunicat deputaţilor PDL că în cazul Monicăi Iacob Ridzi şi în general justiţia nu trebuie obstrucţionată, iar partidul va avea această poziţie la votul în plen.

Surse din partid declarau că unii deputaţi PDL erau împotriva aprobării de către Camera Deputaţilor a solicitării Parchetului privind extinderea cercetării în cazul Ridzi, fiind nemulţumiţi de argumentele invocate de Parchet.

După votul din parlament, Boc a susţinut, într-o declaraţie publică, faptul că pentru rezultat sunt la fel de vinovate PSD, PNL şi PDL, deoarece a fost un vot secret, şi a arătat că PDL are o problemă în măsura în care şi celelalte două partide o au.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat atunci că respingerea cererilor justiţiei în cazul Ridzi reprezintă o abordare care face foarte mult rău fostului ministru, pentru că o aşează în categoria Adrian Năstase, dar şi PDL, pentru că îl aşează în categoria PSD.




×