Curtea Constituţională a României a stabilit că discută sâmbătă sesizarea prin care a fost contestat votul de încredere al Parlamentului privind modificarea structurii şi a compoziţiei politice a Guvernului.
"Am depus în această seară (marţi seară - n.r.) la Camera Deputaţilor o sesizare la Curtea Constituţională privind învestirea noului Guvern. (...) Din acest punct de vedere, s-au spus foarte multe lucruri pornind de la premisa că acordul încheiat între PSD şi UDMR cu obligaţiile asumate, obligaţii neasumate, de fapt, între cele patru formaţiuni politice, pentru că aici nu e vorba doar de un acord al PSD, toată lumea a văzut, e un acord între toate cele patru formaţiuni politice (PSD, UNPR, PC, UDMR - n.r.), creează obligaţii guvernamentale. Obligaţii guvernamentale noi, modificând în acest fel programul de guvernare cu care USL a câştigat alegerile şi a fost validat în Parlamentul României în 21 decembrie 2012. Deci, până la urmă, acesta este fondul", a explicat Gheorghe Tinel, liderul deputaţilor democrat-liberal.
Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor a precizat că sesizarea la CCR privind noul Guvern este semnată de 52 de deputaţi, 37 ai PDL şi 'o parte a grupului deputaţilor neafiliaţi cei care formează aşa-numitul grup din Mişcarea Populară', respectiv 15.