x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CCR va dezbate din nou votul pentru Şova. Magistraţii obligă Senatul să publice o hotărâre inexistentă

CCR va dezbate din nou votul pentru Şova. Magistraţii obligă Senatul să publice o hotărâre inexistentă

de Andreea Dumitrache    |    08 Apr 2015   •   20:54
CCR va dezbate din nou votul pentru Şova. Magistraţii obligă Senatul să publice o hotărâre inexistentă

Curtea Constituţională a decis ieri că există un conflict de natură constituţională între Parchet şi Senat, deoarece Senatul nu a redactat Hotărârea privind respingerea  reţinerii şi arestării senatorului PSD Dan Şova.

“Senatul este obligat să redacteze Hotărârea şi să o publice în Monitorul Oficial”, a declarat preşedintele CCR Augustin Zegrean. El a explicat că după publicarea hotărârii Senatului în Monitorul Oficial, urmează o altă dezbatere pe tema constituţionalităţii. Dacă în urma unei noi contestaţii CCR va decide că Hotărârea din Monitorul Oficial este neconstituţională, abia atunci se va pune din nou problema arestării lui Dan Şova. Senatorul PSD Şerban Nicolae, care a reprezentat Senatul la dezbaterea CCR, a declarat că în cazul încuviinţării arestării lui Dan Şova nu s-a întocmit o hotărâre pentru că nu s-a adoptat sau respins o cerere a DNA. "Nu s-a adoptat o hotărâre, deci nu ştiu ce să publicăm. Noi am votat împotriva încuviinţării. Dar, atenţie, a fost un vot insuficient pentru adoptare şi nu se consemneaza prin hotărâre", a spus Şerban Nicolae la Antena 3.

×