x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce partide l-ar susţine pe Cioloş după alegeri

Ce partide l-ar susţine pe Cioloş după alegeri

de Marius Gîrlașiu    |    12 Iul 2016   •   15:40
Ce partide l-ar susţine pe Cioloş după alegeri
Sursa foto: Adrian Manolache

Varianta ca Dacian Cioloş să rămână premier şi după alegerile parlamentare prinde contur pe scena politică. Dacă ideea unui guvern de uniune naţională format din PSD şi PNL este respinsă categoric de marile partide, scenariul cu Cioloş premier politic ar avea susţinere în tabăra USB şi în cea a maghiarilor din UDMR.

Liberalii vor să intre în campania electorală cu o propunere clară de premier, iar susţinerea lui Dacian Cioloş ar funcţiona ca vector de imagine după înfrângerea de la locale. “Eu mi-aş dori ca un om ca Dacian Cioloş să fie propunerea noastră ca prim-ministru. De la ce îmi doresc eu, la ce îşi doreşte Cioloş s-ar putea să fie o mare diferenţă însă atunci când am făcut declaraţia vorbeam de tipologie, de profil de candidat de prim-ministru”, a explicat Alina Gorghiu. Dacă în rândurile ALDE şi PSD scenariul iese din discuţie, social-democraţii sperând să obţină majoritatea după alegeri, fie singuri, fie în alianţă cu partidul lui Tăriceanu, ideea liberalilor pare să fi găsit susţinere în alte tabere.

UDMR n-ar zice nu

Un sprijin puternic ar veni din partea Uniunii Salvaţi România, precursoarea USB la alegerile parlamentare. “Dacă ar avea o minimă urmă de decenţă, domnul Dragnea ar trebui să se retragă din fruntea PSD şi să înceteze a mai da lecţii de bună-guvernare lui Dacian Cioloş, probabil cel mai onest, competent şi bine intenţionat prim-ministru pe care l-a avut România în ultimii 25 de ani”, a scris pe facebook franţuzoaica Clotilde Armand, fosta candidată USB la primăria Sectorului 1. Pe lângă USR, maghiarii l-ar susţine şi ei pe Cioloş premier al unui Guvern politic. "Dacian Cioloş s-ar putea să fie un bun premier dacă este asumat de un partid politic, după alegerile parlamentare. Dacă se creează o astfel de situaţie, sigur, se discută o astfel de variantă, nu am nimic împotrivă să fie pe masă o astfel de soluţie. Dar trebuie asumat politic viitorul premier", a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

 

Vicepremierul Costin Borc a vehiculat şi el varianta unui guvern condus de Dacian Cioloş după alegerile parlamentare.

×