x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Kelemen Hunor, despre ministrul Muncii: Politic, juridic și moral nu pot decât să îi acord nota 1

Ce spune Kelemen Hunor, despre ministrul Muncii: Politic, juridic și moral nu pot decât să îi acord nota 1

02 Noi 2020   •   12:09
Ce spune Kelemen Hunor, despre ministrul Muncii: Politic, juridic și moral nu pot decât să îi acord nota 1

Președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) cere demisia ministrului Muncii, Violeta Alexandru, despre care spune că nu cunoaște legislația și lansează petiții împingând responsabilittaea „dincolo de limita bunului simț”. Acesta o notează pe Alexandru cu nota 1.

Liderul UDMR o taxează pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, după declarați referitoare la problemele legate de salarizarea angajaţilor din aparatul propriu al Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

„Potrivit doamnei ministru, încasarea salariului de către preşedintele Consiliului Judeţean trebuie să reprezinte o garanţie că angajatorul - Consiliul Judeţean - are fonduri şi pentru achitarea salariilor angajaţilor. În consecință, doamna ministru a decis că ar fi logic să inițieze o petiție în acest sens. Inițial am crezut că este vorba despre o glumă mai puțin reușită”, spune Kelemen Hunor.

Acesta o acuză pe Alexandru că în loc să se ocupe de rezolvarea problemelor din sistemul de protecție socială și să își asume responsabilitatea funcției ministeriale, „lansează petiții și împinge responsabilitatea dincolo de limita bunului simț”.

„Î̂mi este foarte clar că doamna ministru nu cunoaște legislația în vigoare, nu cunoaște nici realitatea și nu își asumă pe deplin răspunderea funcției pe care o deține. Din punct de vedere politic, juridic și moral nu pot decât să îi acord nota 1”, spune Kelemen Hunor.

Potrivit președintelui UDMR, „singura soluție acum este înaintarea demisiei sau demiterea imediată a doamnei ministru”.

„Mergând pe logica doamnei ministru pot să consider că dacă ea și-a încasat salariul, înseamnă că sunt bani și pentru creșterea pensiilor și pentru dublarea alocațiilor”.

 

×
Subiecte în articol: kelemen hunor