x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CExN al PSD va decide astăzi cine va fi noul candidat pentru funcţia de comisar european

CExN al PSD va decide astăzi cine va fi noul candidat pentru funcţia de comisar european

01 Oct 2019   •   12:22
CExN al PSD va decide astăzi cine va fi noul candidat pentru funcţia de comisar european

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte marţi în şedinţă, principala temă de pe ordinea de zi fiind desemnarea unui nou candidat pentru funcţia de comisar european din partea României.

CExN va avea loc marţi, începând cu ora 16,00, la sediul central al PSD din şoseaua Kiseleff.

Potrivit unor surse social-democrate, principalul subiect de discuţie va fi desemnarea unui nou candidat pentru funcţia de comisar european din partea României, după respingerea în Comisia juridică a PE a candidaturii Rovanei Plumb. Un alt subiect va fi şi moţiunea de cenzură, mai exact modul în care vor acţiona parlamentarii PSD la momentul votului în plen.

Pe lista de propuneri pentru comisar european se află mai multe nume, dar favorit se pare că este secretarul general al PSD, Mihai Fifor, au menţionat sursele citate. Alte nume vehiculate sunt: Claudia Ţapardel, Victor Negrescu, Ramona Mănescu, Luminiţa Odobescu.

Luni, prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că va face o nouă propunere de comisar european.

"Noi vom face o nouă propunere de comisar european, iar în ceea ce priveşte invitaţia la consultări adresată de preşedinte îi răspund că voi veni de îndată, acelaşi 'de îndată' cu care şi dumnealui a decis să numească miniştrii interimari, conform deciziei Curţii Constituţionale, care a stabilit că preşedintele a încălcat Constituţia", a precizat premierul, la sediul PSD.

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins luni candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi. AGERPRES

×