x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cezar Preda: schimbarea lui Boc aduce mai mult rău decât efectul guvernării în perioada de criză

Cezar Preda: schimbarea lui Boc aduce mai mult rău decât efectul guvernării în perioada de criză

23 Feb 2011   •   12:14

Liderul PDL Cezar Preda consideră "total ieşită din comun poziţia unor oameni care se află în interiorul Guvernului şi cer capul premierului" şi că discuţiile despre un premier tehnocrat fac rău partidului, el adăugând, potrivit RFI: "Domnul preşedinte Traian Băsescu să caute, ce problemă am eu ?".

"Mi se pare total ieşită din comun poziţia unor oameni care se află în interiorul Guvernului şi cer capul premierului", a declarat, la RFI, vicepreşedintele PDL Cezar Preda.

Potrivit acestuia, nu este momentul ca Emil Boc să fie înlocuit cu un premier tehnocrat. "Domnul preşedinte Traian Băsescu să caute, ce problemă am eu ?", a spus Preda. El consideră că toate discuţiile despre premierul independent fac "mult mai rău partidului, decât face efectul guvernării în perioadă de criză".

"Eu am un prim-ministru, am un Guvern pe care-l susţin şi cu asta merg înainte în reforma statului. Nu ştiu ce să vă spun eu, dacă trebuie să-mi aleg momentele după ce caută domnul preşedinte! Domnul preşedinte să caute, ce problemă am eu?", a declarat vicepreşedintele PDL.

Preda e de părere că discuţiile privind reformarea PDL trebuie purtate în interiorul formaţiunii şi nu în public: "Care e problema unei discuţii democratice în interiorul unui partid cu ceea ce arunci, lăturile, pe geamurile altora? Trebuie să ne vedem de treaba noastră, am o dezbatere în partid, o fac în partid, am nişte alegeri în partid, trebuie să le ţin fără să fac prea multă vâlvă şi cu asta basta! Şi dacă am o conducere în partid, stabilită de convenţia democrată, am un preşedinte ales de convenţia democratic întrunită, atunci văd ce decizie iau şi cu guvernarea şi cu Guvernul şi cu primul ministru".

Liderul democrat-liberal pledează pentru menţinerea lui Emil Boc în funcţia de prim-ministru şi îi critică pe miniştrii care au dat de înţeles că s-ar impune schimbarea premierului acestuia.

"Un partid majoritar decide când şi cum face schimbări. În nici un caz nu consider că într-un asemenea moment trebuie găsit premier tehnocrat. Asta este o chestiune pe care eu n-am întâlnit-o, mai arătaţi-mi o ţară, vă rog frumos, o ţară în UE, care face aşa ceva şi dacă fac ei, facem şi noi. Nu se predă ştafeta la mijlocul drumului", explică Preda.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, susţine, într-o postare pe blogul său, că în politică "indecizia e un păcat capital", ea subliniind că este necesar ca, după Congresul UDMR, programat la sfârşitul acestei săptămâni, PDL să ia "o decizie tranşantă" pentru recâştigarea încrederii românilor.

Conform Elenei Udrea, criza economică pe care a traversat-o România a forţat Guvernul şi majoritatea parlamentară să iasă din logica soluţiilor minimale, care evitau problemele de fond. "Nu am mai operat cu jumătăţi de măsură şi am atacat frontal problemele dezechilibrului bugetar. Singura cale de ieşire din criză era şi încă este reforma", adaugă ea.

Ministrul Dezvoltării susţine că, dintr-o asemenea perspectivă, Guvernul Boc şi-a făcut datoria şi că niciodată în istoria postdecembristă a României un prim-ministru şi echipa sa nu au dat dovadă de atâta hotărâre în a reforma statul. "Şi asta împotriva unei opoziţii parcă mai populiste ca niciodată şi a unei prese dominate de grupuri de interese economice. Pentru asta, îţi trebuie şi curaj politic, şi spirit de sacrificiu", scrie Udrea.

×