x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cezar Preda: Toată clasa politică este responsabilă pentru amânarea aderării la Schengen

Cezar Preda: Toată clasa politică este responsabilă pentru amânarea aderării la Schengen

06 Ian 2011   •   12:22

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, astăzi, că toată clasa politică este responsabilă pentru amânarea aderării la spaţiul Schengen, arătând că în zona justiţiei, mai precis în cea a CSM, trebuie făcută cea mai importantă analiză.

"Toţi suntem responsabili şi fiecare trebuie să-şi evalueze foarte cinstit lipsa de implicare şi de evaluare în atingerea acestui obiectiv, şi Parlamentul României şi MAE, şi MAI, şi MJ, Guvernul, partidele politice. Nu îneţeleg de ce unii spun că alţii sunt vinovaţi. Ce fac Ponta şi Antonescu este nu numai neproductiv, ci şi jenant", a spus Cezar Preda, potrivit Mediafax.

El a arătat că ministrul de Externe, Teodor Baconschi, este un foarte bun diplomat şi este singurul în măsură să evalueze modul în care şi-a îndeplinit atribuţiile.

Preda a adăugat că nu crede că în zona lui Baconschi trebuie făcută o analiză, ci în cea a justiţiei, mai precis în cea a CSM.

"În zona justiţiei este cea mai importantă analiză care trebuie făcută, în zona CSM şi a tergiversării dosarelor de corupţie trebuie să se ia măsurile care se impun", a mai spus Preda.

Potrivit vicepreşedintelui PDL, aşa cum fiecare obiectiv major al României, cum ar fi aderarea la UE şi la NATO, a fost atins prin concentrarea tuturor forţelor, tot aşa pentru aderarea la spaţiul Schengen e nevoie de "un efort general".

"Politicienii care vorbesc despre spaţiul Schengen ca despre planeta Marte să meargă într-un punct vamal şi să vadă cât stau exporturile româneşti în vamă", a adăugat Cezar Preda.

×