x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Chirica: Firea este disidentă în momentul de faţă

Chirica: Firea este disidentă în momentul de faţă

05 Sep 2018   •   18:25
Chirica: Firea este disidentă în momentul de faţă

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că, în încercarea de a ieşi "neşifonată complet" din "bătăliile" publice care au avut loc de-a lungul timpului la Bucureşti, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut un pas spre disidenţă. 

"Din punctul meu de vedere, doamna primar este disidentă în momentul de faţă. După schimbul de replici din ultimele zile, nu mai există cale de întoarcere. Orice cedare din partea ei este egală cu moartea politică şi, desigur, dispariţia în totalitate din eşicherul unor posibile candidaturi, indiferent că vorbim de Primăria Capitalei sau de alte funcţii", a declarat primarul Iaşiului, Mihai Chirica. 

Acesta a susţinut că, în ceea ce priveşte criticile aduse liderului PSD, Liviu Dragnea, Gabriela Firea a procedat corect. 

"Asta e părerea mea. Nu sunt într-o competiţie de disidenţă cu doamna primar Gabriela Firea. Eu mi-am exprimat puţin mai precoce un astfel de punct de vedere care, din fericire sau nefericire, se confirmă de fiecare dată", a subliniat Mihai Chirica. 

Conform edilului ieşean, Liviu Dragnea nu va răspunde cererii primarului capitalei Gabriela Firea de a demisiona de la conducerea PSD întrucât "pentru el asta ar însemna sinuciderea politică". 

"Cum am spus şi acum doi ani de zile, Dragnea nu va demisiona niciodată pentru că este ca şi cum şi-ar pune ştreangul de gât, ar scrie un bilet de adio şi s-ar arunca de pe scaun. Reiterez, nu va face lucrul acesta pentru că domnul Dragnea, fără camarila PSD, e ca o roată fără spiţă ce nu se poate învârti în jurul niciunui ax. Şi nu va face acest lucru sub nicio formă. Dimpotrivă. Se va întări lupta în interiorul PSD faţă de domnul Dragnea, în încercarea de a-l îndepărta. Demisia domnului Dragnea nu face decât să îi dea o alură de competenţă politică, ceea ce nu e cazul dumnealui. Şi nu se va întâmpla pentru că nu va face decât să confirme toate lucrurile rele despre care vorbeşte toată lumea în momentul de faţă, legat de actul de guvernare şi gestiunea PSD în România de astăzi", a declarat Mihai Chirica. 

Primarul Iaşiului crede că liderul PSD va continua să îşi reclădească structura de conducere a partidului astfel încât situaţia să îi fie favorabilă. 

"Nu va pleca domnul Dragnea, nici pentru el şi nici pentru binele lui, ci va continua să îşi reclădească structura de conducere care să îi poată fi favorabilă. Nu mai crede nimeni în momentul de faţă că un vot într-o structură de conducere a PSD este un vot corect. Toată lumea se aşteaptă să fie măsluite aceste lucruri încât conduita dumnealui să fie în continuare o conduită previzibilă", a mai spus Mihai Chirica. AGERPRES

×