x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CIMITIRUL EROILOR/LORD ’89 îi demască pe turbulenţi

CIMITIRUL EROILOR/LORD ’89 îi demască pe turbulenţi

24 Dec 2008   •   00:00

Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 (LORD) a dat ieri publicităţii un comunicat de presă prin care solicită organelor abilitate să ia măsurile de rigoare împotriva celor care s-au dedat la acte de violenţă atât verbală, cât şi fizică, tulburând comemorarea de la Cimitirul Eroilor din Bucureşti.



Potrivit comunicatului, "Asociaţiile revoluţionarilor, participante la comemorarea eroilor Revoluţiei din decembrie 1989, condamnă modul în care persoane, care se pretind revoluţionari, au înţeles să respecte memoria celor care s-au jertfit pentru libertate şi demnitate în decembrie 1989. Pentru ca mass-media şi opinia publică să fie informate corect, avem datoria să facem public adevăratul motiv pentru care cei care au generat conflictul, respectiv George Costin şi Toader Mărieş, autointitulaţi lideri revoluţionari şi care până în momentul de faţă nu au putut face dovada în faţa instituţiilor abilitate ale statului că au contribuit cu ceva la lupta împotriva regimului comunist, în decembrie 1989. Cei menţionaţi mai sus nu urmăresc decât meschinul interes personal de a obţine nemeritat certificatul de revoluţionar. Asociaţia Urmaşilor Eroilor Martiri din Decembrie 1989 respinge orice fel de legătură cu incidentul creat la Cimitirul Eroilor din Bucureşti. Rugăm reprezentanţii mass-media să nu folosească termenul de revoluţionar pentru cei care se dedau la astfel de manifestări nedemne pentru statutul de luptător pentru democraţie.
De asemenea, asociaţiile de revoluţionari solicită organelor abilitate să ia măsurile de rigoare ce se impun împotriva celor care s-au dedat la acte de violenţă atât
verbală, cât şi fizică, tulburând buna manifestare a comemorării din 21 decembrie 2008 de la Cimitirul Eroilor din Bucureşti".
La rândul lor, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Luptătorilor din Decembrie 1989 Cluj, "revoluţionarii clujeni autentici îşi exprimă dezaprobarea faţă de provocările la care a fost supus fostul preşedinte Ion Iliescu cu ocazia comemorării Revoluţiei Române".

×
Subiecte în articol: politic