x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică “Cina cea de taină” la Cotroceni. Întâlnire Oprea-Iohannis-Steriu?

“Cina cea de taină” la Cotroceni. Întâlnire Oprea-Iohannis-Steriu?

de Marius Gîrlașiu    |    01 Iul 2016   •   13:15
“Cina cea de taină” la Cotroceni. Întâlnire Oprea-Iohannis-Steriu?

Liviu Dragnea a lansat un scenariu care ar putea arunca în aer scena politică de la Bucureşti. Liderul PSD susţine că preşedintele Klaus Iohannis ar fi regizat din umbră fuziunea dintre PNL şi UNPR.

Planul ar fi fost discutat în taină la Cotroceni alături de Gabriel Oprea şi Valeriu Steriu, iar informaţia i-a fost furnizată liderului PSD de către “un senator de la Neamţ”. Preşedinţia a replicat că este sub demnitatea şefului statului să facă jocuri cu partidele politice.

ULTIMA ORA! Gabriel Oprea: Am decis ca drumul meu să se despartă de al UNPR; la finalul mandatului Parlamentului mă retrag din politică

Preşedinte Klaus Iohannis ar sta în spatele fuziunii dintre liberali şi partidul Generalului Oprea, susţine liderul PSD Liviu Dragnea. "Un senator care a venit la noi, a zis că nu vrea să meargă către PNL, ne-a spus că domnul Oprea le-a spus că inclusiv cu domnul Iohannis a discutat subiectul ăsta. Mi se pare o informaţie care, dacă se dovedeşte reală, e ceva foarte grav. Cred că domnul Oprea, domnul Steriu şi domnul Iohannis ar trebui să lămurească dacă au avut discuţii pe această temă, pentru că ar fi implicare neconstituţională a preşedintelui în viaţa partidului", a fost scenariul lansat de Dragnea la Târgovişte, înaintea CEx-ului PSD. “Informaţiile despre prezenţa mea la Cotroceni sunt ca în bancurile cu Radio Erevan. Adevărul este că am fost la Cotroceni, dar nu să negociez. Adevărul e că nu am fost singur la Cotroceni, dar nu cu Gabriel Oprea, ci cu Liviu Dragnea şi Vasile Blaga şi Alina Gorghiu când toţi preşedinţii partidelor parlamentare am participat la consultarea pe tema Brexit'', a reacţionat liderul UNPR Valeriu Steriu. De partea cealaltă, Administraţia Prezidenţială a replicat că este sub nivelul preşedintelui să se implice în jocuri politie, iar liberalii au replicat că zvonurile lansate de Dragnea reprezintă “o minciună sfruntată care vine din partea unui condamnat definitiv”. În şedinţa de ieri, social-democraţii au decis să mai aştepte până când UNPR va da un răspuns clar în privinţa fuziunii cu PNL. “Trebuie să se hotărască cu cine vor să o facă (n.r.- fuziunea prin absorbţie)”, a sunat ultimatumul lui Liviu Dragnea.

Steriu, şeful spionilor?

Scenariul lansat de Liviu Dragnea a fost completat din afară de Gelu Vişan. Deputatul PMP a turnat gaz pe foc într-o declaraţie recentă pentru DC News. "Schimbul pentru ca UNPR-ul să treacă prin fuziune în PNL este ca Iohannis să îl numească pe Valeriu Steriu director la SIE, în locul lui Mihai Răzvan Ungureanu. Tot scandalul cu Mihai Răzvan Ungureanu, este, de fapt, un teatru pe care-l joacă Klaus Iohannis pentru a-l îndepărta de la conducerea SIE și a-l numi în locul său pe Valeriu Steriu”, a declarat omul lui Băsescu. “Lui Steriu i s-a spus că generalul Oprea va fi condamnat, astfel încât forța acestuia să fie zero și cel care conduce și coordonează UNPR până la momentul în care va fi numit șef la SIE, undeva în vară, cel târziu la începutul toamnei, să fie Vali Steriu", a plusat deputatul PMP. Surse din PSD susţin că înlocuirea lui MRU din fruntea SIE s-a discutat inclusiv în şedinţa de ieri de la Târgovişte. S-a stabilit însă ca parlamentarii PSD să-l susţină pe Ungureanu în cazul în care se va pune oficial problema înlocuirii, asta chiar dacă fix acum un an social-democraţii au boicotat votul plenului reunit pentru înscăunarea lui MRU la SIE.

×