x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cinci elicoptere ale MAI au efectuat misiuni pentru a duce la spitale mai mulţi pacienţi

Cinci elicoptere ale MAI au efectuat misiuni pentru a duce la spitale mai mulţi pacienţi

de Agerpres    |    31 Ian 2014   •   19:27
Cinci elicoptere ale MAI au efectuat misiuni pentru a duce la spitale mai mulţi pacienţi

Cinci elicoptere aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au îndeplinit vineri mai multe misiuni pentru salvarea unor oameni din Brăila, Buzău, Galaţi şi Iaşi care au avut nevoie urgentă de asistenţă medicală.

Totodată, cu ajutorul unui aparat de zbor al MAI, militarii le-au dus alimente şi medicamente localnicilor din comunele Pribeagu şi Vişani, judeţul Brăila.

"Primul zbor a fost efectuat în această dimineaţă de un elicopter SMURD, de la Bucureşti către localitatea Lişcoteanca, din judeţul Brăila, de unde a preluat o pacientă, în vârstă de 82 de ani, cu accident vascular cerebral, aflată în stare de inconştienţă. La scurt timp, un elicopter tip MI-17 s-a deplasat către localitatea Lipănescu, judeţul Buzău, pentru a prelua o pacientă în vârstă de 73 de ani, cu afecţiuni cardiace şi care trebuia să ajungă urgent la spital. De asemenea, elicopterul MI-17 a zburat în satul Drogu, din judeţul Brăila, pentru a prelua o pacientă în vârstă de 60 de ani cu afecţiuni cardiace. Acelaşi elicopter a preluat din localitatea Cuca, judeţul Galaţi, trei pacienţi cu probleme de sănătate. Un alt elicopter tip MI-8, pus la dispoziţia Ministerului Apărării Naţionale, a decolat din judeţul Iaşi şi a efectuat mai multe curse pentru a duce alimente şi medicamente localnicilor din comunele Pribeagu şi Vişani, judeţul Brăila", precizează Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat.

De asemenea, la Iaşi, un elicopter SMURD, de la Unitatea Specială de Aviaţie, a preluat din Paşcani un bărbat în şoc cardiogen, pe care l-a adus la baza ISU Iaşi, de unde a fost preluat de o ambulanţă.

Un alt elicopter SMURD a preluat de la Galaţi un bărbat cu atac cerebral vascular pe care l-a transportat la Bucureşti. În Capitală a mai fost adus tot de un aparat de zbor al MAI un copil de un an şi cinci luni cu probleme medicale.

Este a patra zi de misiuni aeriene, timp în care peste 80 de persoane au fost salvate. 

×
Subiecte în articol: elicoptere mai elicopter pacienti