x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prună s-a lăudat cu metaforele

Prună s-a lăudat cu metaforele

de Georgiana Ionita    |    21 Dec 2016   •   12:40
Prună s-a lăudat cu metaforele

Raluca Prună și-a prezentat ieri bilanțul la un an de la preluarea portofoliul Justiţiei în Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş. Printre măreţele realizări ale ministerului, Prună s-a lăudat şi cu figurile de stil prin care a explicat episodul minciunii de la CEDO.
 

La final de mandat, Raluca Prună susţine că Justiția din România a ajuns la nivelul în care să nu mai poată fi influențată politic. “România a ajuns la un grad de maturitate în care, indiferent de existența sau inexistența voinței politice cu privire la justiție independentă, drumul înapoi să nu mai poată fi făcut. Reafirm astăzi, fără să am nicio ezitare, că justiția din România a atins acest nivel în care să nu mai poată fi influențată politic", a declarat ministrul. Pe lângă realizările din timpul mandatului, Prună s-a lăudat că stăpânește foarte bine limba română și a calificat drept eroare de interpretare afirmația potrivit căreia ar fi mințit la CEDO. "Stăpânesc destul de bine limba română și îmi permit să folosesc uneori metaforic cuvintele, deci pentru asta pledez vinovată. Modul în care am comunicat atunci probabil nu a fost cel mai fericit, dar realitatea rămâne aceeași", s-a eschivat ministrul Justiției. După încheierea mandatului în Cabinetul Cioloş, Raluca Prună se va întoarce să lucreze la Comisia Europeană. "Din prima zi am spus că am venit pentru un mandat limitat și că mă întorc acolo de unde am venit", a precizat ea. Prună a vorbit ieri şi despre planul strategic pentru dezvoltarea Justiţiei conceput de ministerul pe care l-a condus din noiembrie 2015. "Adoptarea acestui plan are un buget pentru 2015-2020 de puţin peste jumătate de miliard de euro, 509 milioane de euro mai exact, din care 54 la sută va fi asigurat de bugetul de stat", a precizat ministrul Justiţiei.


În luna octombrie, parlamentarii au adoptat cu 155 de voturi pentru moţiunea simplă intitulată “Şi minciuna poate să ucidă”, iniţiată de PSD împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună.

×