„Suntem în anul 2024. Nu mai putem compara mesajele și România anilor 90 – 92. Este evident că aici conviețuim cu toții împreună. Vorbim de români de etnii diferite: maghiară, ucraineană, germană, care conviețuim în România. Eu cred că acest lucru este o binecuvântare, nu este un motiv de a ne certa și de a găsi lucruri care ne despart”, a spus Marcel Ciolacu.
Acesta a afirmat că are o comunicare „excelentă” cu primul ministrul al Ucrainei, și primul ministru al Ucrainei a fost de acord că pe teritoriul Ucrainei se vorbește limba românească și nu limba moldovenească. La fel, spune Ciolacu, și primul ministru al Republicii Moldova a recunoscut că în afara României există o singură limbă, limba românească.
„Nu pot să uit ajutorul pe care mi l-a oferit cancelarul Olaf Scholz în ceea ce privește acest început de aderare a României la Spațiul Schengen și nu numai. Chiar prietenia cu cancelarul... Asta înseamnă apartenența României și a țărilor noastre la Uniunea Europeană. De fapt, de aici ne vine forța în acest moment în lume și în Europa”, a mai spus Ciolacu.
Acesta a spus că anul 2024 va fi un an electoral în care se vor încerca „dezbinări”.
„Va fi un an electoral când se vor încerca dezbinări din toate părțile pentru a se obține... nimic. Un număr limitat de voturi pentru că și românii, și maghiarii, și ucrainenii, și germanii serioși știu că acestea sunt provocări”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.
(sursa: Mediafax)