x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Anumiți șefi din poliție au devenit complici morali la crimă

Ciolacu: Anumiți șefi din poliție au devenit complici morali la crimă

de Redacția Jurnalul    |    24 Aug 2023   •   11:17
Ciolacu: Anumiți șefi din poliție au devenit complici morali la crimă
Sursa foto: Hepta

Premierul Marcel Ciolacu spune, joi, despre scandalul tânărului drogat care a omorât doi studenți în stațiunea 2 Mai, că „anumiți șefi din poliție au devenit complici morali la crimă”: „Cătălin Predoiu că are mână liberă să facă curățenie de sus până jos”.

„Am văzut primele demiteri în scandalul tânărului drogat care a omorât doi studenți în stațiunea 2 Mai. Acesta a fost înțeleg parte din rezultatul anchetei Corpului de control al Ministrului Afacerilor Interne care a stabilit anumiți responsabili direcți de această tragedie. Însă, mai este o parte de vină – cea morală și de sistem, pe care văd că nu și-o asumă nimeni. Aici nu vorbim doar de simple greșeli personale, ci despre lucruri grave care arată că sistemul nu a funcționat într-o situație banală, a unui ins oprit în trafic. Din păcate, prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior – anumiți șefi din poliție au devenit complici morali la crimă! Îi transmit domnului ministru Cătălin Predoiu că are mână liberă să facă curățenie de sus până jos”, spune Marcel Ciolacu.

El spune că nu poate accepta scuza că nu sunt suficiente aparate drug-test.

„Dacă nu sunt destule, vă rog să dați drumul de urgență la licitații. Dacă nu aveți bani, vă dăm de la guvern. Putem cumpăra orice aparat este nevoie, mai puțin onoarea, demnitatea și respectul pentru haina de polițist! În plus, luați măsuri pentru a lupta eficient cu drogurile. Nu ar exista consumatori dacă nu ar exista dealeri. Aici trebuie să acționați! Aceasta este sursa răului. Și aici trebuie să își concentreze Poliția eforturile, mai ales că în câteva săptămâni vor începe și școlile.
Poliția trebuie să stea mai puțin în birouri și mai mult acolo unde este nevoie de acțiune. Vă asigur că aveți numeroși oameni corecți, care își fac datoria și își respectă uniforma. Trebuie doar lăsați să își facă meseria”, încheie premierul.

Mai mulți șefi ai Poliției din Constanța, Mangalia și Vama Veche au fost eliberați din funcție. Lor li se impută modul în care au intervenit polițiștii înainte de accidentul din 2 Mai. De asemenea, trei polițiști vor fi anchetați de procurori.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: complici morali sefi poitie