x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu anunță că proiectul de lege care prevede că Parlamentul stabilește data alegerilor va fi trecut săptămâna viitoare prin forul Legislativ

Ciolacu anunță că proiectul de lege care prevede că Parlamentul stabilește data alegerilor va fi trecut săptămâna viitoare prin forul Legislativ

29 Oct 2020   •   12:31
Ciolacu anunță că proiectul de lege care prevede că Parlamentul stabilește data alegerilor va fi trecut săptămâna viitoare prin forul Legislativ

Proiectul de lege care prevede că Parlamentul stabilește data alegerilor va fi trecut săptămâna viitoare prin forul Legislativ și va fi trimis la promulgare până în data de 6 noiembrie, când trebuie să înceapă campania electorală, a declarat, joi, 29 octombrie, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Noi am trimis legea la promulgat, au atacat-o (cei de la PNL la Curtea Constituţională - n.r.). Acum o să o trecem până la urmă prin Parlament săptămâna viitoare şi o să vedem ce se întâmplă. (...) Nu credeţi cumva că Guvernul ar trebui să fie responsabil să stopeze acest trend ascendent al infectărilor, nu să-l multiplice? Noi nu facem niciun efort să-l stopăm. E o problemă dacă începe campania. Săptămâna viitoare nu începe campania, va fi campanie după data de 6 (noiembrie - n.r.), până pe data de 6, legea va fi trimisă la promulgare, iar preşedintele să hotărască ce vrea să facă", a spus Ciolacu, la sediul PSD, înaintea Consiliului Politic Naţional al partidului.

Consiliul Politic Național al PSD a fost convocat joi, la ora 12:00, pe ordinea de zi aflându-se propunerea de excludere a parlamentarului Ion Ganea.

Ședințele Biroului permanent al Senatului, care aveau pe ordinea de zi repartizarea la comisii pentru dezbatere a cererii de reexaminare a legii care stabilește că Parlamentul fixează data alegerilor parlamentare, au fost amânate de mai multe ori din lipsă de cvorum.

„ Preşedintele Iohannis şi PNL, care vor alegeri cu orice preţ fără să le pese de sănătatea oamenilor şi de faptul că România se află aproape de un dezastru sanitar, au boicotat de trei zile toate activităţile din şedinţele Biroului permanent al Senatului cu un singur scop - acela de a bloca legea prin care Parlamentul ar putea amâna data alegerilor. Au ajuns atât de jos încât au cumpărat un membru PSD din Biroul permanent ca să nu mai putem convoca şedinţe, promiţându-i tot felul de funcţii şi veţi vedea zilele următoare care a fost preţul acestuia", a declarat senatorul PSD Radu Oprea, miercuri, 28 octombrie.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu alegeri parlamentare