x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Nu comentez decizia unui magistrat, dar îi mulțumesc lui Ionel Arsene

Ciolacu: Nu comentez decizia unui magistrat, dar îi mulțumesc lui Ionel Arsene

de Redacția Jurnalul    |    05 Mai 2023   •   18:45
Ciolacu: Nu comentez decizia unui magistrat, dar îi mulțumesc lui Ionel Arsene

Nu comentez decizia unui magistrat, dar vreau să îi mulțumesc lui Ionel Arsene pentru ceea ce a făcut pentru nemțeni și pentru județul Neamț, spune liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, la Conferința Județeană de Alegeri a PSD Neamț.

„Voi fi cel mai bun prieten al dvs. dacă vom continua ceea ce a început la Neamț, ceea ce a început fostul nostru coleg Ionel Arsene. Niciodată nu am comentat nicio decizie a unui magistrat și nici nu o să comentez atât timp cât o să fac politică și o să fiu persoană publică. În schimb, eu vreau să îi mulțumesc lui Ionel Arsene pentru ceea ce a făcut pentru nemțeni și pentru județul Neamț”, spune Marcel Ciolacu, prezent la Conferința Județeană de Alegeri a PSD Neamț.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, vineri, cu E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România.

„Fără a prejudicia cu nimic independența Justiției din România și Italia, ministrul Justiției a subliniat interesul bilateral și european pentru aplicarea riguroasă a Deciziei-cadru a Consiliului din 13 iunie 2002 privind mandatul european de arestare și procedurile de predare între statele membre. În context, ministrul Justiției a salutat decizia Procurorului-general italian de a cere reexaminarea cazului de extrădare privind cetățeanul român Arsene Ionel, condamnat penal definitiv, și a mulțumit ambasadorului pentru acest lucru. Cei doi oficiali au convenit asupra utilității și necesității continuării dialogului asupra subiectelor luate în discuție, inclusiv la nivel ministerial”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Ministerul Justiției.

Fostul lider al PSD Neamț și fost președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost trecut pe lista „most wanted” a Poliției Române. Politicianul a fost condamnat la începutul lunii martie pentru trafic de influență. El este acuzat că ar fi luat bani pentru a interveni în 2013 la conducerea ANI pentru a îndeparta din funcție un rival politic.

(sursa: Mediafax)

 

×