x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, atac dur la premierul Orban: „Ați profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulați toți clienții politici, ați sfidat pur și simplu suferința românilor”

Ciolacu, atac dur la premierul Orban: „Ați profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulați toți clienții politici, ați sfidat pur și simplu suferința românilor”

06 Iul 2020   •   18:45
Ciolacu, atac dur la premierul Orban: „Ați profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulați toți clienții politici, ați sfidat pur și simplu suferința românilor”
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis premierului Ludovic Orban, de la tribuna Parlamentului, că a rămas aproape singur la Palatul Victoria, în contextul în care „fiecare va trebui să răspundă” pentru „jaful din timpul pandemiei”.

Marcel Ciolacu a venit la tribuna Parlamentului și și-a dat jos masca de protecție, deși aceasta este obligatorie în spațiile închise, și a spus că va fi șters microfonul după discursul său, „să nu fie probleme”, apoi i-a transmis premierului că liberalii au profitat „cu mult tupeu” pentru a îndestula clienții politici.

„Ați profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulați toți clienții politici, ați sfidat pur și simplu suferința românilor, ați sfidat cu nerușinare restricțiile impuse oamenilor de rând. Pentru dumneavoastră personal nu au existat reguli și legi. Ați ținut românii închiși în case și ați distrus economia în timp ce șmecherii PNL s-au îmbogățit pentru trei generații (...). Ați fost interesat doar de bani, ați reprezentat doar interesele marelui stomac liberal pe care l-ați hrănit cu sute de milioane de euro prin contracte fără licitație în disprețul legii și al bunului simț”, a spus Ciolacu.

Acesta a vorbit despre cazul unei bucătărese din Giurgiu „care a umplut țara de măști”.

„În stare de urgență, toată România a aflat cu uimire ca o bucătăreasă din Giurgiu care deținea o afacere cu spirtoase urma să umple țara cu măști. 12 milioane de euro fără licitație. Acel butic era paravan pentru primul tun liberal dat în pandemie. Apoi ați prins din ce în ce mai mult curaj (...). Știați foarte bine că sunt probleme dar nu a contat că ați adus măști cu defecte. O spune Protecția Consumatorului: 90% din măști au fost neconforme”, a mai spus Marcel Ciolcu.

Acesta acuză că măștile neconforme au ajuns și la medicii din linia întâi.

„Nu a contat că până și medicilor din linia întâi le-ați dat echipamente de proastă calitate. Nu a mai contat nimic nici măcar faptul că oamenii nevoiași nu au nici acum măști.(...) Domnule prim-ministru Orban, corupția a ajuns pe masa guvernului pe care îl conduceți iar astăzi trebuie să dați explicații. Românii trebuie să știe ce legătura aveți cu scandalul de la Unifarm. Degeaba încercați să vă deziceți. Ați fost unul dintre cei care l-au lăudat constant pe directorul de la Unifarm pentru transparență. Acum nu îl mai cunoașteți?”, mai spus Ciolacu.

Președintele interimar PSD a mai acuzat că s-au dat tunuri de sute de milioane, care au fost oprite în Parlament.

„PSD a oprit hoția PNL cu achizițiile directe. Va asigur că în Comisia de anchetă din Parlament vor fi scoase la lumină toate ticăloșiile pe care le-ați făcut în pandemie. Toate vor ajunge la parchet. Abia atunci românii vor înțelege cu adevărat dimensiunea jafului liberal (...) Fiecare va trebui să răspundă, inclusiv președintele Iohannis, cel care a girat acest guvern și a forțat mâna Parlamentului să-l investească. Președintele este la fel de vinovat ca cel pe care l-a impus în fruntea Guvernului. Se strânge lanțul, domnule Orban, și nici nu vă dați seama cât de singur ați rămas la Palatul Victoria. Acest guvern care a jefuit bugetul țării, care nu mărește pensii, care nu dublează alocații așa cum spune legea, trebuie să plece”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ludovic Orban, iar „cine nu votează moțiunea înseamnă că susține hoția și este părtaș la jaful PNL”.

Premierul Ludovic Orban participă la ședința Camerei Deputaților, la dezbaterea „Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de către Guvernul PNL cu scopul de a se face achiziții directe de măști de la Unifarm la prețuri astronomice”.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu