x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: A cumpăra românește este cel mai autentic gest de patriotism economic

Ciolacu: A cumpăra românește este cel mai autentic gest de patriotism economic

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2023   •   17:15
Ciolacu: A cumpăra românește este cel mai autentic gest de patriotism economic
Sursa foto: Hepta

„A cumpăra românește este cel mai autentic gest de patriotism economic”, spune premierul Marcel Ciolacu la lansarea campaniei „Cumpără Românește”. El afirmă că pe site-ul cumpararomaneste.ro sunt susținute inițiativele locale, produsele locale și producătorii autohtoni.

„Ne aflăm în această hală a unei fabrici românești care produce elemente pentru structura de rezistență a șoselelor, clădirilor sau podurilor din România. Este cel mai potrivit loc pentru a lansa acest program prin care interconectăm mii de produse românești din satele și orașele țării. Este un loc care ilustrează perfect efortul, priceperea, migala și sacrificiile personale care se află în spatele produselor și serviciilor fabricate astăzi în România. De aceea, în numele tuturor celor care au lucrat la acest proiect, lansăm astăzi campania Cumpără românește! Și, ca să fiu în ton cu locul unde ne aflăm, Cumpără românește va însemna structura de rezistență a tuturor programelor economice pe care le vom propune și adopta în această guvernare”, afirmnă Marcel Ciolacu.

Premierul apreciază că „a cumpăra românește este cel mai autentic gest de patriotism economic”.

„A cumpăra înseamnă a ajuta firmele românești și angajații lor. Înseamnă a susține antreprenorii locali să creeze locuri de muncă și să producă un plus de prosperitate în comunitatea lor. Înseamnă o șansă ca România să se dezvolte prin productivism, să-și majoreze exporturile și să reducă masiv importurile. Este momentul să demonstrăm că suntem pe deplin conștienți de valoarea muncii românilor. Că știm cu certitudine cât de gustoase și sănătoase sunt produsele care folosesc rețete vechi, transmise din bătrâni. Că suntem mândri de antreprenorii și firmele locale care au construit branduri noi și care luptă, de la egal la egal, cu corporații de miliarde de euro. Iar cel mai simplu, dar și cel mai eficient mod de a aprecia efortul, talentul, valoarea și originalitatea este să transformăm un îndemn, Cumpără românește, într-o stare de spirit la nivel național”, adaugă Ciolacu.

El afirmă că această campanie „nu s-a născut ușor”.

„Echipele noastre au bătut țara în lung și în lat și au adunat povești pline de semnificații. Eu am vizitat zeci de companii românești și am văzut cu ochii mei ce au construit, dar și cu ce probleme se confruntă. O parte dintre acești oameni minunați se află azi aici. Și vă mulțumesc pentru asta! Sunt alături de noi oameni din industria de construcții, pentru că avem nevoie nu doar de structurile de rezistență produse aici, avem nevoie și de cărămizi, termopane sau betoane ca să putem construi românește. Sunt alături de noi oameni care produc brânză, cultivă usturoi sau coc pâine proaspătă și bună. Cred că nu există produs alimentar în această țară la care să nu putem concura cu oricine în lume. Și, de aceea, trebuie să putem spune din toată inima: mănâncă românește. Avem aici oameni care au ridicat pensiuni în locuri de poveste sau au creat locuri de agrement care rivalizează cu alte locuri celebre în lume. Ei sunt cel mai bun exemplu, că a sosit momentul ca familiile de români - în special cei cu copii - să redescopere frumusețile acestei țări. Le spun, așadar, călătorește românește. Fiecare leu cheltuit în vacanță în România va face minuni pentru această țară. De aceea, începând de azi, pe site-ul cumpararomaneste.ro susținem inițiativele locale, produsele locale și producătorii autohtoni. Și îi invităm pe toți producătorii români să ne scrie, ca să putem înrola cât mai multe produse și servicii românești în această campanie. Credința mea este că, foarte repede, cumpără românește va deveni alegerea naturală a fiecăruia dintre noi. Un gest reflex care va contribui, zilnic, la dezvoltarea acestei țări”, încheie Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu campanie