x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia. Și tot guvernul pleacă!

Ciolacu: Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia. Și tot guvernul pleacă!

01 Sep 2021   •   22:50
Ciolacu: Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia. Și tot guvernul pleacă!

 Liderul PSD Marcel Ciolacu a avansat, într-o postare pe Facebook, posibilitatea ca parlametarii USR PLUS să semneze moțiunea de cenzură pe care PSD vrea să o depună, reacționând la tensiunile din coaliția de Guvernare care s-au accentuat miercuri seara.

„Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia. Și tot guvernul pleacă! PSD va depune moțiunea de cenzură când vom avea cele 234 de semnături necesare trecerii ei. Azi, ne mai lipsesc 30. Îi așteptăm pe cei din USR PLUS să termine cu baletul și să semneze. În nici un caz nu vom accepta ca dorința românilor de a scăpa de acest guvern ticălos să fie folosită de USRPLUS ca obiect de șantaj între partidele din Coaliție”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a trimis la Cotroceni cererea de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion, susținând că acesta se opune reformelor. Revocarea ministrului Justiției s-a suprapus tensiunilor apărute între USR PLUS și premier, legate de aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei. Reprezentanții USRPLUS au spus că pentru acest program este nevoie de un acord în Coaliție și au transmis că nu vor participa la ședința de Guvern convocată miercuri seara.

 

×