x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, despre cazul Pintea: Vom decide cum trebuie să abordeze PSD astfel de situații

Ciolacu, despre cazul Pintea: Vom decide cum trebuie să abordeze PSD astfel de situații

02 Mar 2020   •   15:55
Ciolacu, despre cazul Pintea: Vom decide cum trebuie să abordeze PSD astfel de situații

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, luni, referitor la propunerea venită din partea președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea, care vrea suspendarea din partid a Sorinei Pintea, că va avea loc o discuție informală, pentru a se decide „abordarea în astfel de situații”.

„Cât timp eu o să conduc partidul, nu o să duc partidul către cazuri personale. (...) Va avea loc o discuție despre cum trebuie să abordeze partidul astfel de situații. Va avea loc mâine (marți - n.red.) o întâlnire informală. (...) Este o decizie care afectează întregul partid, o iau cu președinții de consilii județene si apoi o comunicăm”, a afirmat Ciolacu.

Totodată, în cadrul întâlnirii va fi abordată și problema de la Caraș Severin, acolo unde procurorii DIICOT au deschis o anchetă ce vizează membri ai PSD.

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, susținea, duminică, faptul că va cere suspendarea din partid a Sorinei Pintea, ca urmare a arestării ei într-un dosar de corupție, precizând că va cere modificarea Statutului PSD, astfel încât „actele de corupție să fie pedepsite asupru din punct de vedere politic”.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, în prezent manager al Spitalului din Baia Mare. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

Fostul ministru al Sănătății s-a simțit rău, luni dimineață, și a fost dusă la spital pentru a primit îngrijiri medicale. Ulterior, ea a fost dusă din nou, în Arestul Central.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu