x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, despre faptul că proiectul pensiilor speciale nu a fost dezbătut în plen: Nu a cerut niciun lider de grup

Ciolacu, despre faptul că proiectul pensiilor speciale nu a fost dezbătut în plen: Nu a cerut niciun lider de grup

18 Dec 2019   •   15:12
Ciolacu, despre faptul că proiectul pensiilor speciale nu a fost dezbătut în plen: Nu a cerut niciun lider de grup

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a precizat miercuri că proiectul privind eliminarea pensiilor speciale nu a intrat în dezbaterea plenului deoarece niciun lider de grup parlamentar nu a solicitat acest lucru.

Proiectul de lege se afla pe ordinea de zi la punctul 30 şi deputaţii nu au ajuns cu dezbaterile la acest punct.

Întrebat de ce nu a fost dezbătut proiectul privind pensiile speciale, Ciolacu a spus: "Nu a cerut niciun lider de grup".

"După cum aţi văzut, nici măcar cei de la USR care au spus de ce nu a fost. Am văzut că s-a solicitat în plen, inclusiv de la grupul USR, dezbaterea a trei proiecte de lege şi am stat până le-am dezbătut pentru votul final. Nimeni nu a cerut proiectul pensiilor speciale. Să terminăm cu această ipocrizie. (...) Proiectul era pe locul 30 pe ordinea de zi. Dacă vrem să fim corecţi: niciun lider de la nicio formaţiune politică cu reprezentare în Parlamentul României astăzi la microfon nu a solicitat, conform Regulamentului, să fie devansată poziţia pe ordinea de zi", a adăugat Marcel Ciolacu.

De asemenea, întrebat de ce proiectul cu pensiile speciale a fost trecut pe ordinea de zi mai jos decât cel privind dublarea alocaţiilor pentru copii, el a explicat: "Pentru că tot liderii de grup, în Comitetul liderilor, după fiecare Birou permanent, fac ordinea de zi".

Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, raport favorabil pentru proiectul de lege care vizează eliminarea pensiilor speciale, excepţie făcând cele destinate militarilor şi structurilor din cadrul MAI.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu pensii speciale