x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu despre Iohannis: Arată cât de jos poți să ajungi în politică

Ciolacu despre Iohannis: Arată cât de jos poți să ajungi în politică

29 Apr 2020   •   13:34
Ciolacu despre Iohannis: Arată cât de jos poți să ajungi în politică

Ieșirea președintelui Klaus Iohannis „arată cât de jos poți să ajungi în politică” e de părere liderul PSD, Marcel Ciolacu. „Este o ieșire care descalifică total funcția prezidențială!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Ciolacu îi amintește președintelui Iohannis că nu a avut nicio reacție când ambasadorul României la Budapesta „a fost terfelit, în urmă cu câteva zile. A tăcut complice. Dacă era un adevărat patriot, l-ar fi apărat pe Ambasadorul român!”.

„Președintele Iohannis știa că PSD este împotriva proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc. Știa că la ora 14.00 acest proiect va fi respins definitiv de Senat. Așa cum au mai fost respinse multe alte proiecte similare de-a lungul timpului. Cu toate acestea, a avut această ieșire anti-românească și anti-democratică. Cred că președintele Iohannis trebuia să fie mai preocupat că a trimis români la export pe plantațiile din Germania. Oameni pe care președintele Iohannis și Guvernul i-a abandonat. De asemenea, cred că președintele Iohannis ar fi trebuit să fie mai preocupat de faptul că Guvernul lui lasă ca pădurile să fie tăiate”, este de părere Ciolacu.

Potrivit acestuia, românii așteaptă de la cel care s-a „autoproclamat stindardul luptei cu pandemia” soluții concrete pentru problemele lor, nu lupte politice: „Și, în mod special, dată fiind situația în care ne aflăm, președintele ar trebui să fie preocupat de soarta românilor, de protejarea nivelului de trai, de păstrarea locurilor de muncă, de posibilitatea de a-și amâna creditele, de soluții pentru salariații nevoiți să-și lase copiii singuri acasă, nu de aberații politicianiste!”.

Președintele Klaus Iohannis a atacat dur PSD pentru legea privind autonomia Ținutului Secuiesc.

„Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista”, a spus președintele.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu