x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu promite că nu vor vor fi reduceri de salarii. De evitat majorarea TVA

Ciolacu promite că nu vor vor fi reduceri de salarii. De evitat majorarea TVA

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2023   •   19:00
Ciolacu promite că nu vor vor fi reduceri de salarii. De evitat majorarea TVA
Sursa foto: gov.ro

Proiectul de reducere a cheltuielilor ar putea fi pus în transparență până joia viitoare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Acesta precizează că nu vor fi reduceri de salarii, iar cel mai de evitat lucru ar fi o majorare a TVA.

Premierul Marcel Ciolacu va avea luni o întâlnire cu ministrul Finanțelor și este posibil ca săptămâna viitoare, până joi, să fie pus în transparență proiectul de reducere a cheltuielilor bugetare.

„Nu există nicio măsură care vizează reduceri de salarii. Există măsuri și perioade în care statul își permite să vină cu anumite facilități și există perioade în care statul nu își permite să vină cu anumite facilități. Dar nu vor fi tăieri de facilități care să ducă la micșorări de salarii”, promite premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că înțelege reacția celor care au avut anmite facilități.

„Eu spun că este de fapt o reașezare a climatului concurențial corect într-un stat (...) Cel mai de evitat lucru ar fi o majorare a TVA. Știm că România a mai trecut prin astfel de măsură și nu a avut efectul scontat. E adevărat că îți aduce venituri rapide la buget, dar îți aduce anumite efecte de instabilitate macro-economică într-o perioadă medie de timp”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu