x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu face un apel la responsabilitate politică, în contextul cazurilor de coronavirus de pe teritoriul României

Ciolacu face un apel la responsabilitate politică, în contextul cazurilor de coronavirus de pe teritoriul României

10 Mar 2020   •   14:44
Ciolacu face un apel la responsabilitate politică, în contextul cazurilor de coronavirus de pe teritoriul României
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a scris, în cadrul unei postări pe Facebook, că PSD a făcut apel la responsabilitate politică din partea tuturor partidelor politice, în contextul cazurilor de coronavirus identificate pe teritoriul României.

„PSD a făcut un apel repetat la responsabilitate politică din partea tuturor partidelor pentru ca România să aibă cât mai puțin de suferit din cazua coronavirusului.”, a scris Marcel Ciolacu.

Mai mult, acesta a lansat și un atac la adresa PNL pe tema alegerilor anticipate, cât și pe cea a alegerilor locale.

„Până când PNL va înțelege să renunța la agenda politică personală, cum ar fi consultările pe tema alegerilor locale sau anticipate, PSD va continua să facă lucruri concrete:

1. Vom susține în Parlament și în comunitățile conduse de aleși locali PSD toate măsurile menite să contracareze efectele pericolului reprezentat de coronavirus.

2. Vom vota joi, în procedură de urgență, proiectul de lege prin care părinții își pot lua liber de la muncă pentru a sta acasă cu copiii în situația închiderii temporare a școlilor și am depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator să se deconteze din taxele și impozitele colectate de stat de la firme.

3. Vom vota în regim de urgență toate măsurile legislative absolut necesare în acest context pe care domnul Raed Arafat le-a transmis Parlamentului. De exemplu, suplimentarea stocurilor de medicamente și materiale sanitare și asigurarea finanțării acestora.

4. În colaborare cu mediul de afaceri, vom lansa în dezbatere publică o serie de măsuri concrete pentru a reduce efectul economic al epidemiei de coronavirus.”, a mai adăugat acesta.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu coronavirus