x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: În 2023, cele mai mari investiții nete în economie de după Revoluție, 38,3 miliarde euro

Ciolacu: În 2023, cele mai mari investiții nete în economie de după Revoluție, 38,3 miliarde euro

de Redacția Jurnalul    |    12 Mar 2024   •   15:30
Ciolacu: În 2023, cele mai mari investiții nete în economie de după Revoluție, 38,3 miliarde euro
Sursa foto: Hepta

Premierul Marcel Ciolacu anunță că în 2023 au fost cele mai mari investiții nete în economie de după Revoluție. Este vorba despre 38,3 miliarde euro. Suma este mai mare cu 8 miliarde de euro în comparație cu cea din 2022.

„În 2023 am avut cele mai mari investiții nete în economie de după Revoluție: 38,3 miliarde euro. Cu 8 miliarde înplus față de 2022! Miza pe care am pus-o anul trecut pe investiții începe să facă diferența în favoarea companiilor românești!”, a explicat premierul.

Potrivit prim-ministrului investițiile se apropie de pragul de 12% din PIB.

„Pe lângă investițiile publice fără precedent, am susținut companiile locale cu mecanisme de sprijin extins, prin scheme de ajutor de stat, granturi și garanții pentru credite. Astfel, am ajutat mediul de afaceri să deruleze investiții private care au produs dezvoltare economică și socială. Împreună, stat și mediu privat, am ajuns la investiții de aproape 12% din PIB”, a precizat Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu investiţii economie