x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Ciolacu a prezentat o serie de măsuri din planul de austeritate discutat la Bruxelles

Premierul Ciolacu a prezentat o serie de măsuri din planul de austeritate discutat la Bruxelles

de Redacția Jurnalul    |    02 Sep 2023   •   15:40
Premierul Ciolacu a prezentat o serie de măsuri din planul de austeritate discutat la Bruxelles
Sursa foto: facebook

Premierul Marcel Ciolacu a prezentat sâmbătă o serie de măsuri din planul de austeritate discutat la Bruxelles. El a anunțat că nu va crește TVA la alimente și medicamente și a solicitat o reorganizarea a tuturor ministerelor.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul nu va crește TVA la alimente și la medicamente. De asemenea, pentru reducerea cheltuielilor, fiecare ministru va prezenta o reorganizare a ministerului pe care-l conduce.

„Fiecare ministru va veni în ședința de guvern cu propunerea de reorganizare a ministerelor”, a explicat Ciolacu

Propunerea de reorganizare trebuie să fie făcută până în luna octombrie. Ministrul Agriculturii a făcut deja o propunere de reorganizare a ministerului, a precizat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă.n

Este nevoie de o nouă lege a pensiilor, a devenit o prioritate

Șeful Executivilui a anunțat sâmbătă că o nouă lege a pensiilor a devenit o prioritate a parlamentarilor PSD. Aceasta ar putea intra în vigoare anul viitor.

„Este nevoie de o nouă lege a pensiei, a devenit o prioritate a grupurilor parlamentare PSD”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului a avansat și o dată pentru intrarea în vigoare a noii legi.

„Mi-aș dori să în vigoare cu data de 1 ianuarie”, a precizat premierul.

El a explicat că noua lege este necesară pentru a elimina discrepanțele din sistemul de pensii.

Vor fi măsuri drastice față de cei care conduc sub influența alcoolului și a drogurilor

Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi luate măsuri drastice în cazul celor care conduc sub influența alcoolului și a drogurilor.

Parlamentarii lucrează la mai multe propuneri de modificare a pedepselor.

„Vor fi măsuri drastice pentru cei care conduc sub influența alcoolului și a drogurilor... sunt propuneri ca să nu mai poți conduce 10 ani sau confiscarea autovehicului pe care respectivul îl conduce în timpul infracțiunii”, a explicat Marcel Ciolacu.

Resping ideea unei alianțe cu AUR. Cât timp sunt eu președinte PSD, nu se va lua în calcul

 Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a respins ideea privind realizarea unei alianțe cu AUR. Cât timp sunt eu președinte al PSD, nu se va lua în calcul, a spus Ciolacu.

Președintele PSD a răspuns unei întrebări privitoare la o posibilă alianță PSD-AUR.

„Nu am avut niciodata de gând și, mai mult ca sigur, cât timp sunt eu președinte al PSD nu se va lua în calcul o alianță cu AUR”, a explicat Marcel Ciolacu, sâmbătă, în timpul unei conferințe de presă.

În schimb, PSD nu exclude varianta unei alianțe pre sau postelectorale cu PNL, liderii celor două formațiuni politice aflate la guvernare urmând să stabilească oportunitatea acesteia.

Primarii din Crevedia şi Caracal nu mai sunt susţinuţi de PSD, a declarat, sâmbătă, liderul formaţiunii, premierul Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat dacă PSD mai susţine candidaturile viitoare a primarilor din Crevedia şi Caracal, în condiţiile în care primarul din Crevedia, Florin Petre, a fost exclus din partid, iar primarul din Caracal, Ion Doldurea, a fost suspendat. Deciziile au fost luate de Consiliul Politic Naţional al PSD, reunit la Palatul Parlamentului.

"Nu prea văd cum, dar o să vă anunţăm. Deciziile în ceea ce priveşte candidaturile primarilor reşedinţă de judeţ şi a preşedinţilor de condiţii judeţene sunt conform statutului o decizie luată de către Consiliul Politic Naţional. Deciziile de candidatului la primărie sunt luate de către preşedinţii de organizaţii judeţene. Ce pot să vă spun cu certitudine - că am vorbit cu ambii preşedinţi unde au activat până acum din interiorul Partidului Social Democrat, atât la Dâmboviţa cât şi la Olt. N-am văzut niciun preşedinte care ar mai dori să susţină candidatura lor", a declarat Ciolacu la finalul şedinţei conducerii PSD.

 

 

×
Subiecte în articol: ciolacu masuri