x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Ne dorim colaborarea îndeaproape cu noua Comisie Europeană pentru susţinerea obiectivelor României

Ciolacu: Ne dorim colaborarea îndeaproape cu noua Comisie Europeană pentru susţinerea obiectivelor României

28 Noi 2019   •   12:59
Ciolacu: Ne dorim colaborarea îndeaproape cu noua Comisie Europeană pentru susţinerea obiectivelor României
Sursa foto: Lucian Alecu

Partidul Social Democrat doreşte o colaborare îndeaproape cu noua Comisie Europeană pentru a face Europa mai puternică şi pentru atingerea obiectivelor României şi va lucra pentru aceasta cu Partidul Socialiştilor Europeni, a afirmat, joi, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

"Salut votul de învestire a noii Comisii Europene şi îi urez succes în misiunea pe care şi-a asumat-o de a ţine Europa unită! Partidul Social Democrat are ca obiectiv integrarea profundă a României în clubul valorilor democraţiei de tip european şi consolidarea Uniunii Europene, singurul proiect politic capabil să genereze prosperitate şi pace în această regiune. Ne dorim colaborarea îndeaproape cu noua Comisie pentru a face Europa mai puternică, dar şi pentru atingerea obiectivelor României legate de integrarea în spaţiul Schengen, apropierea de zona euro şi adoptarea unui buget european care să ţină cont de nevoile noastre de dezvoltare. De asemenea, ne dorim ca parcursul european al Republicii Moldova şi al ţărilor din Balcanii de Vest să beneficieze de sprijinul necesar din partea noii Comisii", a scris joi Ciolacu, pe Facebook.

Potrivit acestuia, "Partidul Social Democrat va lucra împreună cu familia sa europeană reprezentată de Partidul Socialiştilor Europeni" pentru a susţine obiectivele României la nivel european, "fiind în acelaşi timp vigilent ca priorităţile asumate să fie în integralitate respectate".

El a mai transmis, într-un comunicat de presă, că PSD doreşte o Comisie Europeană care "pune accent pe cetăţeni şi aşteptările lor şi care să îşi asume o orientare geopolitică menită să creeze noi punţi de legătură şi de încredere între statele membre, dar şi cu partenerii strategici".

"Este nevoie de o nouă abordare la nivel european care să privilegieze angajamentele sociale, să livreze politici economice care să reducă inegalităţile şi să îşi asume obiective ambiţioase şi integratoare în materie de dezvoltare sustenabilă. Creşterea profilului României în UE trebuie să fie o prioritate în următorii ani", a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a adăugat că partidul va continua acţiunea de apărare a drepturilor sociale şi dezvoltarea democraţiei româneşti.

"Partidul Social Democrat îşi asumă cu fermitate o direcţie proeuropeană dorită de români şi un angajament real pentru valorile social-democrate europene. Priorităţile noastre în plan internaţional sunt creşterea profilului european al României şi intensificarea relaţiilor transatlantice, inclusiv la nivelul NATO. Partidul Social Democrat rămâne unul din cele mai mari partide de stânga din Europa şi vom continua acţiunea noastră pentru apărarea drepturilor sociale şi dezvoltarea democraţiei româneşti", a indicat el. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu