x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Nu ne e frică de alegeri; nu ne pot speria că fac anticipate dacă dăm guvernul jos

Ciolacu: Nu ne e frică de alegeri; nu ne pot speria că fac anticipate dacă dăm guvernul jos

09 Ian 2020   •   18:11
Ciolacu: Nu ne e frică de alegeri; nu ne pot speria că fac anticipate dacă dăm guvernul jos
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Buzău, că parlamentarii PSD au datoria de a depune o moţiune de cenzură în actuala sesiune a Legislativului, el adăugând că social-democraţilor nu le este frică de niciun fel de alegeri şi că actuala putere nu îi poate speria cu anticipatele în caz că va fi dat jos Guvernul Orban.

El a afirmat, în cadrul Conferinţei de alegeri a organizaţiei judeţene a PSD Buzău, că obligaţia partidului pe care îl conduce este de a negocia cu toate partidele din Parlament înlăturarea Guvernului Orban.

"Este de datoria noastră, a parlamentarilor PSD, ca în această sesiune parlamentară să depunem moţiune de cenzură. Este de datoria noastră să discutăm cu toate forţele politice care au început şi ele să îşi dea seama că această guvernare şi de greşeala când au votat acest guvern minoritar, să îi lămurim şi să susţină moţiunea noastră şi să dăm jos acest guvern", a afirmat Ciolacu.

Acesta a precizat că o eventuale înlăturare de la putere a guvernului Orban nu va conduce la alegeri anticipate.

"Nu ne este frică de niciun fel de alegeri. Nu ne pot speria că fac alegeri anticipate că dăm guvernul jos. Vor avea o mare surpriză. În primul rând, vom face şi vom crea o altă majoritate, iar în al doilea rând nu ne este frică de niciun fel de alegeri", a adăugat Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat şi miercuri seara că social-democraţii vor depune "categoric" în sesiunea parlamentară care începe în februarie o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Ludovic Orban.

"În această sesiune, începând cu 1 februarie, categoric PSD va depune o moţiune de cenzură. La prima reunire a grupurilor parlamentare începem strângerea de semnături şi în decursul sesiunii vom depune moţiunea de cenzură. Am sperat să avem un motiv concret, avem mai multe, nu suntem majoritari în acest moment în Parlamentul României, PSD e singurul partid de opoziţie, dar vrem prin ce descoperim de la Guvernul Orban - şi de două luni tot descoperim tot felul de minuni, vă pot da zeci de exemple de minciuni", a spus Marcel Ciolacu, la România Tv.

Liderul PSD consideră că guvernarea liberală pentru o perioadă mai îndelungată ar însemna "costuri prea mari pentru România" iar PSD aşteaptă, în perspectiva depunerii unei moţiuni de cenzură, şi răspunsuri la unele sesizări depuse la CCR.

"Aşteptăm până la urmă şi răspunsurile, şi ce decide CCR. Categoric că nu mi-e frică de anticipate. (...) Nu poţi să vii să soliciţi anticipate atâta timp cât nu este o criză politică în România. (...) Criza devine în momentul în care nu există o majoritate care să formeze un guvern. Acest lucru, din păcate pentru domnul Orban, cu toate că speră, nu o să fie, eu sunt ferm convins că dacă domnul Orban îşi dă demisia va exista o majoritate. (...) Poate îşi dă demisia", a adăugat Marcel Ciolacu.

El susţine că în situaţia în care, prin hotărâre CCR, la sesizarea privind un conflict juridic de natură constituţională în cazul asumării răspunderii la Legea bugetului se dă dreptate preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, atunci premierul Orban ar trebui să demisioneze. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu