x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, pledoarie pentru introducerea impozitului progresiv:Să facem un pas către țările dezvoltate

Ciolacu, pledoarie pentru introducerea impozitului progresiv:Să facem un pas către țările dezvoltate

23 Mai 2022   •   14:49
Ciolacu, pledoarie pentru introducerea impozitului progresiv:Să facem un pas către țările dezvoltate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a pledat, luni, pentru introducerea impozitării progresive, în replică la declarațiile liberalilor, care se opun schimbării cotei unice de impozitare: „Să facem un pas către țările dezvoltate”.

„Este opinia dânsului, cum și noi credem că e nevoie ca România, nu mâine, nu în următoarele luni, să se încadreze, să facem un pas către țările dezvoltate. O astfel de discuție nu e pentru mâine, ci pentru viitor. 2023 înseamnă un viitor. Nu e o decizie pe care o iei peste noapte”, spune Marcel Ciolacu, în replică la declarațiile președintelui PNL, Nicolae Ciucă, despre cota unică de impozitare.

El spune că „au mai fost modificări la Codul Fiscal și au intrat în vigoare în două luni”.

„Suntem deschiși la minte și avem o discuție aplicată sau continuăm cu un slogan - noi, liberalii, suntem cota unică?”, adaugă social-democratul.

„10% din PIB, respectiv 26 de miliarde. Suntem pe primul loc, sau ultimul, cum doriți, din Europa”, afirmă Ciolacu, întrebat cât reprezintă evaziunea fiscală.

„PNL continuă să susțină cota unică, noi nu susținem introducerea de taxe și impozite noi”, a spus vineri premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu