x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, reacție după ce Putin a spus că România poate revendica teritorii de la Ucraina

Ciolacu, reacție după ce Putin a spus că România poate revendica teritorii de la Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2024   •   16:00
Ciolacu, reacție după ce Putin a spus că România poate revendica teritorii de la Ucraina
Sursa foto: FB Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu spune că România, când a aderat la UE, a semnat un acord privind suveranitatea teritorială a Ucrainei, ca răspuns la declarațiile lui Vladimir Putin, care a declarat că România, ca și Ungaria, ar putea cere teritorii Ucrainei.

„Nici eu nici dvs nu o să influențăm vreodată istoria. Înțeleg manipularea pe care o face dictatorul Vladimir Putin. România când a aderat la Uniunea Europeană a încheiat acorduri, fiindcă a fost obligată ca toate țările membre ale Uniunii Europene să încheie acorduri privind suveranitatea teritorială și granițele fiecărui stat. De aceea, câteodată mă mai supără când aud acea poveste - mai ales când vin alegerile - cu ungurii sau maghiarii care vin și ne fură Ardealul...”, spune Marcel Ciolacu.

El amintește că toate statele din UE au semnat acest acord.

„În ceea ce privește cum s-a format Ucraina, eu vă spun un singur lucru - Ucraina este un stat suveran și independent, iar poporul ucrainean este suveran să-și decidă destinul, cum și noi ni-l decidem pe al nostru. Agresorul în acel război este Vladimir Putin. Restul, cum vrem să prezentăm istoria și cum s-o reașezăm cum ne convine, m-ați pierdut de client”, încheie Ciolacu.

Vladimir Putin a spus într-un interviu că după Al Doilea Război Mondial, România şi Ungaria „şi-au pierdut o parte din teritorii, care au fost date Ucrainei Sovietice, şi ele rămân încă parte a Ucrainei”.

„Deci, în acest sens, avem toate motivele să spunem că Ucraina este un stat artificial care a fost modelat după voinţa lui Stalin”, afirma Putin.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu putin ucraina