x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu spune că PSD nu va fi prezent la votul de învestire a Guvernului PNL

Ciolacu spune că PSD nu va fi prezent la votul de învestire a Guvernului PNL

24 Oct 2019   •   13:28
Ciolacu spune că PSD nu va fi prezent la votul de învestire a Guvernului PNL

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că PSD îşi menţine în continuare decizia ca parlamentarii partidului să nu se prezinte la votul de învestire a Guvernului.


"PSD a luat două hotărâri: că respectă Constituţia şi legile ţării şi faptul că nu ne vom prezenta pentru că nu este atributul opoziţiei de a face cvorum. În Birourile permanente vom merge, categoric", a afirmat Ciolacu, la Parlament.

El a arătat că este o decizie luată în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

"Nu este o decizie luată de liderii de grup, este o decizie luată în Comitetul Executiv al partidului, chiar şi azi dimineaţă am vorbit cu doamna preşedinte al partidului, Viorica Dăncilă, în continuare ne menţinem decizia şi cred că până la capăt", a subliniat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a precizat că, în principiu, din discuţiile cu deputaţii PSD, nimeni din partid nu va participa la şedinţa de învestire.

"Decizia e să nu participăm la vot. Nu mă puneţi să fac supoziţii, (...) în principiu din discuţiile în grupul de la Cameră nu este nimeni care să participe", a spus Ciolacu, întrebat dacă vor fi parlamentari PSD care să voteze Guvernul PNL.

Despre declaraţiile liderului Pro România, Victor Ponta, că nu va susţine Guvernul PNL, Ciolacu a spus: "Nu comentez declaraţiile celor care au format... Repet, aţi văzut că noi ne-am retras şi am încercat să nu influenţăm în niciun fel negocierile între cele 6 partide care au creat noua majoritate şi mi se pare foarte corect". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu