x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu susține amânarea majorării impozitelor locale până în 2025

Ciolacu susține amânarea majorării impozitelor locale până în 2025

09 Noi 2022   •   14:02
Ciolacu susține amânarea majorării impozitelor locale până în 2025
Sursa foto: Lucian Alecu

Majorarea impozitelor locale va fi amânată până în 2025, când digitalizarea ANAF va deveni funcțională și interconectată cu autoritățile locale, spune miercuri liderul PSD, Marcel Ciolacu.

”Este o restanță a statului român și mi se pare corect ca, până când statul român va veni în sfârșit cu digitalizarea ANAF, aceste impozite să rămână, să fie o derogare la lege până în anul 2025, când digitalizarea va deveni funcțională și interconectată cu autoritățile locale. Chiar dacă am aplica legea, autoritățile locale nu pot să o aplice și le creăm o problemă”, declară Marcel Ciolacu.

El pledează pentru o impozitare diferențială.

„Îmi mențin părarea că de la o anumită valoare în plus, peste 500.000 de euro, două milioane de lei sau peste un milion de euro trebuie să existe o impozitare diferențiată, cum este peste tot în lume. Nu vreau să vin să vă detaliez ce impozite se plătesc local, la Paris și cu sunt diferențele în funcție de venituri. Asta este societatea în care trăim și trebuie să ne adaptăm totuși regulilor din Uniunea Europeană și să nu ne mai fie frică să avem astfel de abordări”, încheie liderul social-democrat.

 

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu impozite