x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Ciolos, după ce Rovana Plumb a fost respinsă definitiv la Bruxelles: Guvernul a pierdut legitimitatea

Dacian Ciolos, după ce Rovana Plumb a fost respinsă definitiv la Bruxelles: Guvernul a pierdut legitimitatea

30 Sep 2019   •   13:31
Dacian Ciolos, după ce Rovana Plumb a fost respinsă definitiv la Bruxelles: Guvernul a pierdut legitimitatea

Premierul Viorica Dăncilă trebuie să renunţe de îndată la "susţinerea necondiţionată" a Rovanei Plumb, a afirmat luni europarlamentarul Dacian Cioloş.

"Dacă ţine la prestigiul României, aşa cum declară, premierul Dăncilă trebuie să renunţe de îndată la "susţinerea necondiţionată" a Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european. Recomandarea comisiei juridice a Parlamentului European (din care nu face parte niciun român) a fost de la început clară: candidata Guvernului României nu îndeplineşte condiţiile minime necesare de integritate pentru a ocupa această responsabilitate. Nicio tranzacţie reală sau fictivă pe care o anunţă doamna Plumb în ultimul ceas nu mai convinge pe nimeni. Recomandarea mea este ca doamna Dăncilă să-şi recunoască greşeala şi să nu mai insiste. A ignorat până acum toate semnalele oficiale şi neoficiale care au arătat, încă de la început, că suspiciunile asupra candidatei României atârnă greu în decizie. Acest refuz putea fi anticipat de acum câteva săptămâni şi doar cineva fără repere politice europene putea să creadă că insistenţa va schimba ceva. Tot ce a adus această insistenţă a doamnei Dăncilă este încă o dovadă că PSD nu a înţeles nimic din votul de pe 26 mai, când cetăţenii români şi europeni au votat, în număr record, pentru o nouă politică ghidată de cinste şi corectitudine. Şi a mai adus decredibilizarea totală a Guvernului în funcţie, care a propus un candidat de neacceptat", a scris Cioloş pe Facebook.

Potrivit fostului premier, "Guvernul PSD şi-a pierdut legitimitatea pentru a mai propune un nume de viitor comisar".

"În aceste condiţii, preşedintele României trebuie să se implice de urgenţă pentru a scoate România din acest impas evident. Are datoria să convoace toate partidele care au obţinut mandate în Parlamentul European şi să găsească, împreună, o persoană capabilă să ocupe funcţia de comisar european pentru Transporturi. Doar convocarea doamnei Dăncilă nu va rezolva o situaţie pe care aceasta a gestionat-o împotriva intereselor ţării. Acest post de comisar nu e al PSD şi cu atât mai puţin al doamnei Dăncilă. România trebuie să trimită un candidat competent şi fără umbre, iar această decizie trebuie luată rapid. În loc să discutăm despre cum vede un candidat din România viitorul infrastructurii de transport europene şi care va fi locul României în acest angrenaj, discutăm despre împrumuturile şi apartamentele doamnei Plumb", a menţionat Dacian Cioloş.

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins luni candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru transporturi, au declarat pentru AGERPRES surse de la Bruxelles. AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos