x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş: Nu o să îmi vând conştiinţa pentru nimic în lume şi cu atât mai puţin pentru un post de premier

Cioloş: Nu o să îmi vând conştiinţa pentru nimic în lume şi cu atât mai puţin pentru un post de premier

17 Noi 2016   •   15:19
Cioloş: Nu o să îmi vând conştiinţa pentru nimic în lume şi cu atât mai puţin pentru un post de premier
Sursa foto: Steluta Popesscu

Premierul Dacian Cioloş a afirmat că nu va fi prezent pe durata campaniei la niciun miting electoral şi nici nu le va spune oamenilor cu cine să voteze, adăugând că nu îşi va vinde conştiinţa "pentru nimic în lume şi, cu atât mai puţin, pentru un post de prim-ministru". 

"Nu ştiu dacă pot să spun că îmi doresc (să rămân premier - n.r), am spus că sunt gata să îmi asum acest lucru. Eu nu am fost pregătit să îmi asum acest lucru nici atunci când mi s-a propus - a fost făcut în grabă. Acum poate că sunt mai mult decât atunci, dar şi acum, pentru viitor, sunt mai multe lucruri care trebuie să se întâmple. E foarte important şi programul de guvernare, sunt multe lucruri care au fost aruncate în spaţiul public de diferite partide, astea trebuie structurate într-un program de guvernare care să fie coerent. Sunt foarte importanţi şi oamenii care sunt puşi în faţă şi principiile de integritate, de onestitate, de profesionalism. Pentru mine rămân în continuare valabile. Sigur, va fi probabil mult mai complex de guvernat cu partide politice, dar asta e democraţia. Urmează să văd. Nu o să-mi vând conştiinţa pentru nimic în lume şi cu atât mai puţin pentru un post de prim-ministru, vă asigur", a spus Cioloş, joi, într-un interviu acordat Europa FM. 

El a arătat că prezenţa sa pe afişele electorale se explică prin faptul că liberalii îl sprijină pentru un eventual mandat de premier. 

"Nu am fost în campanie electorală şi am fost foarte atent să nu fiu prezent în perioada campaniei electorale la niciun miting. Sunt (pe afişe - n.r.) pentru că PNL mi-a propus să mă sprijine pentru un eventual mandat de prim-ministru pentru mai târziu, la fel ca şi un alt partid - USR. Am acceptat de principiu acest lucru, dar am spus foarte clar că nu mă implic în campania electorală şi am fost şi sunt foarte atent. Nu o să mă duc să spun într-un fel sau altul oamenilor cu cine să voteze. Le-am spus şi spun care e viziunea mea despre cum ar trebui să se guverneze în viitor, în jurul căror principii. Atâta vreme cât unele partide susţin aceste principii şi le promovează, e responsabilitatea lor să îşi asume", a precizat şeful Guvernului. 

În condiţiile în care se împlineşte un an de la începutul guvernării tehnocrate, premierului i s-a propus să aleagă de pe o tavă mai multe obiecte, în tradiţia românească a tăierii moţului. Având la dispoziţie un telefon, "cheile de la Palatul Victoria", bani, un card bancar, o şurubelniţă şi o pană de scris, Cioloş a ales telefonul mobil. 

"Cred că e un element care rămâne cheie în continuare: dincolo de profesionalism în guvernare e foarte important să fii transparent, să fii deschis şi să poţi să comunici", a explicat el. AGERPRES

×