x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloș, despre Schengen: Ciolacu să ceară ajutorul dacă nu se pricepe

Cioloș, despre Schengen: Ciolacu să ceară ajutorul dacă nu se pricepe

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2023   •   15:45
Cioloș, despre Schengen: Ciolacu să ceară ajutorul dacă nu se pricepe

Marcel Ciolacu să nu se joace cu șansele cetățenilor români încă o dată și să ceară ajutorul dacă nu se pricepe, transmite europarlamentarul Dacian Cioloș despre aderarea României la Spațiul Schengen.

"Votăm azi (miercuri - n.r.), în Parlamentul European, a cincea rezoluție in care cerem aderarea României la Spațiul Schengen. Toți europarlamentarii români și-au făcut treaba și au pus presiune pentru ca întreg Parlamentul să fie de partea României. Comisia Europeană este pentru aderarea României. E de datoria Guvernului condus de Marcel Ciolacu și a Președintelui României să nu rateze încă o dată șansa cetățenilor români de a circula fără controale între statele membre. Fereastra de oportunitate se tot închide cu cât ajungem mai aproape de alegerile europarlamentare”, afirmă Dacian Cioloș.

El afirmă că în 2022, deși Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu nu și-au asumat vina, „am pierdut pe mâna noastră”.

„Faptul că domnii Aurescu și Bode nu mai sunt în Guvern arată că, fără să o spună public, chiar și liderii Coaliției au înțeles ce nu a funcționat. Fac acum un apel către Marcel Ciolacu să nu se joace cu șansele cetățenilor români încă o dată și să ceară ajutorul dacă nu se pricepe”, conchide Cioloș.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: dacian ciolos schengen