x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş susţine că Dragnea jigneşte memoria milioanelor de victime ale nazismului

Cioloş susţine că Dragnea jigneşte memoria milioanelor de victime ale nazismului

14 Mai 2019   •   14:12
Cioloş susţine că Dragnea jigneşte memoria milioanelor de victime ale nazismului

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, jigneşte memoria milioanelor de victime ale nazismului, a afirmat, marţi, liderul PLUS, Dacian Cioloş.

El a reacţionat faţă de o serie de afirmaţii făcute de Dragnea, luni seară, la un post de televiziune, care a comparat comportamentul unor protestatari anti-PSD cu cel al cămăşilor negre din Germania nazistă.

"Cred că Liviu Dragnea îşi pierde controlul propriilor cuvinte şi gânduri. Să faci o astfel de afirmaţie este o jignire adusă memoriei milioanelor de victime ale nazismului. Liviu Dragnea, dacă mai are un dram de decenţă sau măcar de raţiune, ar trebui să-şi ceară scuze. Nu mă aştept să o şi facă, pentru că pare că trăieşte tot mai mult într-o lume a lui şi nu prea mai are contact cu realitatea. În fruntea statului astfel de oameni sunt un pericol pentru toată societatea", a scris Cioloş pe Facebook.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că le-a solicitat colegilor săi de partid şi simpatizanţilor să nu riposteze la violenţele de la mitinguri, adăugând că atât reprezentanţii USR, ai PNL şi ai PRO România au aceeaşi violenţă în limbaj. El a adăugat că nu a găsit nicio diferenţă faţă de "modul în care se comportau cămăşile negre în anii '30 în Germania nazistă".

"Mă uitam la aceste violenţe şi încercam să mă gândesc dacă este vreo diferenţă şi n-am găsit nicio diferenţă în modul în care se comportau cămăşile negre în anii '30 în Germania nazistă. Acelaşi lucru - să nu ai opinie, să îi baţi, să îi sperii pe ceilalţi. (...) Dacă cetăţenii care spun că sunt de bună credinţă şi se lasă în continuare manipulaţi de oameni ca cei pe care i-aţi văzut, cei care sunt în spatele lor, cei care îi plătesc şi care îi finanţează, cei care încurajează, cei care îi protejează - şi mă refer la instituţiile statului... Codul penal cu care stau în gură atât de mult Iohannis şi stăpânii lui de la Bruxelles e atât de clar aici. Orice împiedicare a unei manifestări publice autorizate este infracţiune. Acolo vor să ducă România cei care vor să ajungă România cu bătăi pe stradă, cu impunerea punctului de vedere cu bâta, cu impunerea unei guvernări cu bâta, să-i voteze şi să se laude cu aceasta - asta oferă USR, Cioloş, civilizatul de Cioloş. Vor să avem o ţară plină de violenţe, să-i voteze", a declarat Dragnea la Antena 3. AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea