x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu, confuz în declarații despre prezentarea PNRR în Parlament

Cîțu, confuz în declarații despre prezentarea PNRR în Parlament

20 Mai 2021   •   18:10
Cîțu, confuz în declarații despre prezentarea PNRR în Parlament
Sursa foto: Lucian Alecu

„Vom vedea cum se va desfășura săptămâna viitoare. PNRR este un program al guvernului. A fost prezentat în Parlament, a fost prezentat azi, îl prezentăm tuturor”, spune premierul Forin Cîțu, întrebat dacă va prezenta PNRR în plenul Parlamentului.

„Astăzi unele sindicate și unele patronate au ales să facă parte din delegația PSD. Surprinzător, dar asta este. Am prezentat, nu am negociat, PNRR, care a fost apreciat pe partea de reforme de Comisia Europeană, care au fost aprobate, care au fost discutate în coaliție, coaliție care are în spate voturile românilor”, spune Florin Cîțu, după întâlnirea cu delegația PSD.

Premierului i s-a cerut să comenteze declarația lui Marcel Ciolacu, potrivit căreia nu a fost prezentat proiectul PNRR, ci niște generalități.

„Nu vreau să comentez despre capacitatea de înțelegere a celor cu care noi dialogăm. Am prezentat toate capitolele din PNRR, cu bugetul aferent fiecărui capitol. Am discutat și în detaliu, lucrurile au fost foarte aplicate”, răspunde Cîțu.

El a respins ipoteza ca PSD să-și aducă un aport la PNRR.

„Acest PNRR are o componentă importantă de reforme. Acea componentă de reforme are în spate voturile românilor care au ales această coaliție care guvernează”, afirmă Florin Cîțu.

Prim-ministrul nu spune dacă va prezenta PNRR în plenul Parlamentului.

„Vom vedea cum se va desfășura săptămâna viitoare. PNRR este un program al guvernului. A fost prezentat în Parlament, a fost prezentat azi, îl prezentăm tuturor... Vom vedea ce vom face miercuri în Parlament. Trebuie să avem BPR, apoi plenul reunit. Sunt mai mulți pași de făcut... Care partide politice au cerut? Că doar un partid a cerut. Cred că e prima oară când un proiect al guvernului e prezentat tuturor”, spune premierul.

×
Subiecte în articol: Forin Cîțu