x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu, după întâlnirea cu reprezentanți ai cultelor religioase: În desfășurarea sărbătorilor religioase, nu avem în vedere să introducem măsuri suplimentare

Cîțu, după întâlnirea cu reprezentanți ai cultelor religioase: În desfășurarea sărbătorilor religioase, nu avem în vedere să introducem măsuri suplimentare

21 Apr 2021   •   15:03
Cîțu, după întâlnirea cu reprezentanți ai cultelor religioase: În desfășurarea sărbătorilor religioase, nu avem în vedere să introducem măsuri suplimentare
Sursa foto: Gov.ro

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai cultelor religioase, că nu sunt avute măsuri suplimentare cu ocazia Săbătorilor Pascale și a sărbătorii religioase specifică lunii Ramadan.

Acesta a precizat că slujbele religioase vor putea fi organizate atât în exteriorul, cât și în interiorul lăcașelor de cult, în condițiile sanitare cunoscute.

„Am avut astăzi o nouă întâlnire cu reprezentanţi ai cultelor religioase din România, în perspectiva Sărbătorilor Pascale şi a altor momente religioase importante din perioada următoare. Am punctat faptul că la nivelul Guvernului nu dorim să intervenim în niciun fel în desfăşurarea tradiţională a sărbătorilor religioase şi nu avem în vedere să introducem măsuri suplimentare faţă de cele existente. Aşa cum am stabilit în Guvern în urma consultărilor cu reprezentanţii cultelor religioase, va fi permisă circulaţia persoanelor în noaptea de Înviere, respectiv 1 mai - 2 mai 2021, precum şi în noaptea de 8 mai - 9 mai 2021 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramadan), pentru participarea credincioşilor la slujbele religioase. Acestea vor putea fi organizate în interiorul, în exteriorul lăcaşelor de cult sau simultan, în condiţiile sanitare cunoscute pentru protejarea sănătăţii oamenilor ", a precizat Florin Cîţu într-o postare pe Facebook.

De asemenea, Florin Cîțu și-a arătat aprecierea față de disponibilitatea tuturor cultelor prezente la această întâlnire de a sprijini eforturile autorităților în combaterea răspândirii coronavirusului.

„Am fost cu toţii de acord că respectarea măsurilor de distanţare, purtarea măştii şi asigurarea condiţiilor de dezinfectare, dacă sunt respectate, reprezintă soluţia pentru ca activităţile religioase să se desfăşoare în deplină siguranţă din punct de vedere sanitar. Doar dacă respectăm aceste reguli şi, în paralel, ne vom vaccina în număr cât mai mare, vom reuşi să depăşim mai repede această perioadă dificilă şi să revenim la o viaţă normală. Succesul campaniei de vaccinare nu este un moft sau o ambiţie a cuiva, este esenţială pentru protejarea vieţii şi sănătăţii oamenilor", a mai afirmat șeful Executivului.

×
Subiecte în articol: florin citu paste ramadan