x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu nu accepta propunerea PSD de reglementare a preturilor la energie: Mi se pare bizar

Cîțu nu accepta propunerea PSD de reglementare a preturilor la energie: Mi se pare bizar

25 Ian 2022   •   12:07
Cîțu nu accepta propunerea PSD de reglementare a preturilor la energie: Mi se pare bizar
Sursa foto: Lucian Alecu

Presedintele PNL, Florin Cîțu, spune că nu este de acord cu propunerea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, de reglementare a prețurilor la gaze naturale și energie electrică de la 1 aprilie: „Pare bizar să reglementăm prețurile într-o perioadă în care consumul este mic”

„Pare bizar să reglementăm prețurile într-o perioadă în care consumul este mic. Dacă vrem să luăm această decizie, trebuia să o luăm acum o săptămână pentru perioada până la 1 aprilie. Atunci făcea sens, din punctul meu de vedere. E bizar că vom reglementa prețurile până în octombrie și după aceeași iarăși vine iarna, consum mare și prețurile iar sunt dereglementate. După ce le dereglementezi, iarăși e un puseu. Cineva nu s-a gândit bine înainte... Sau cineva care nu înțelege cum funcționează piața, mecanismele pieței”, declara Cîțu.

Liderul PNL afirmă că va analiza punctul de vedere al social-democraților.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea miercuri că guvernul ar putea reglementa prețul la energie electrică și gaze naturale de la 1 aprilie pentru următoarele șase luni: „Este un moment în care statul trebuie să intervină curajos”.

„Este evident că suntem într-o criză energetică majoră. În afară că lovește consumatorii casnici, lovește întreaga economie. Nu e numai România în această situație, ci întreaga Europă. Deci este un moment în care statul trebuie să intervină curajos. Rămân la părerea personală că prețul de la 1 aprilie va trebui reglementat pe o perioadă de șase luni”, afirma Marcel Ciolacu

El a precizat că legislația permite reglementarea prețului la energie.

×